Gossip´s Lord i montédebut

Gossip´s Lord startar i monté på Hagmyren i eftermiddag. Imorgon går Avantis Red Witch, Ajlexes Leif, True Devotion och Kimbee Crown ut i samma proposition på Romme där även Lolee Rockza startar.

Gossip´s Lord har fått vanskliga spår fem i volten i sin debut i monté. Men kliver han bara iväg felfritt kan nog Jenni H Åsberg lotsa honom till en bra placering. Han har inte gått något banjobb i monté, men väl tränats under sadel på rakbanan i Runemo.

”Det har sett bra ut och jag hoppas han kan vara med en bit fram”, säger Tomas Pettersson.

I morgon kväll kör Romme och Lolee Rockza, som inlett med två skapliga lopp i Jennis och Tomas träning, får Tomas i sulkyn för första gången. Det är smygläge från bakspår bakom bilen som väntar.

”Det ser ut att vara lite tuffare emot den här. Vi provar barfota runt om och hoppas att hon ska kunna hävda sig skapligt igen. Hon verkar ta loppen bra.”

Därefter har Tomas och Jenni fyra hästar i samma proposition. Eftersom loppet blev delat möts först Avantis Red Witch och Ajlexes Leif. Den Röda Häxan får Jorma Kontio i sulkyn och har läge för spets om hon håller sig i trav.

”Sköter hon sig så är formen och läget bra. Hon går barfota igen.”

Leif har fått bakspår igen och Tomas får försöka ta sig igenom till en bra position.

”Jag var nöjd med honom senast när vi satt instängda och han gick med full fart över mål utan att vara trött. Jag hoppas komma igenom från start och formen är på väg upp. Det blir barfota runt om igen.”

I det andra loppet kör Tomas Kimbee Crown, som varit lite knepig, och Jorma Kontio sitter upp bakom True Devotion som tränar bra men var klen senast på Bollnäs.

”Hon har dragits med halsproblem i vinter och jag ligger lågt till vi har sett att hon fungerar i lopp. Nu provar vi barfota runt om.”

True Devotion har fått spår fem bakom bilen och Kimbee Crown spår sju. I kortlopp brukar det bli åka av och han har haft svårt att hålla sig i trav.

”När han fungerar duger han bra i den här klassen. Nu blir det skor runt och jag hoppas att han blir stabilare och kan sköta sig. De är osäkra kort båda två, True Devotion och Kimbee Crown.”