Gossip´s Lord provar volt

Först lunch i Bollnäs och sedan kväll på Solvalla. Så ser det ut imorgon tisdag dör först Gossip´s Lord och Viggo Frontline startar i Bollnäs. Sedan åker Make My Day och Alliss Wadd till Stockholm. På onsdag får Why Not Me göra resan till Bergsåker.

Gossip´s Lord har varit borta ett tag. Han har varit snorig till och från, men nu tränat ett bra tag och känns fin. Tomas och Jenni ligger dock lågt inför starten på Bollnäs. Dels för att Gossip´s Lord säkert behöver vara något lopp i kroppen för att vara på topp, dels för att han tidigare varit notoriskt opålitlig i voltstart.

”Vi hoppas att han lugnat ner sig som valack och tyckte att det vara värt att prova på hemmaplan. Jag hoppas att han håller sig på benen i början, sedan får vi se hur det går”, säger Tomas Pettersson.

Viggo Frontline gjorde ett bra lopp på tung bana i sin comeback senast och borde vara ännu bättre nu. Han står lite hårt inne i loppet, men motståndet är inte det värsta som skådats på Bollnäs. Några hyggliga, men också ett några statister och Viggo borde tillhöra de bättre.

Make My Day skötte sig bra i senaste starten som tvåa senast och borde vara ännu bättre nu om hon håller sig i trav.

”Loppet ser ihåligt ut för att vara på Valla. Hittar vi bara ner i banan och hon sköter sig borde vi kunna vara bland de tre första”, säger Tomas.

Alliss Wadd har inte levt upp till sina tidigare fina resultat i de senaste starterna. Tomas hoppas att hon är bättre nu och att han snirkla sig fram.

”Hon är ett platsbud i första hand.”

Why Not var duktig när han vann senast på Solvalla med 20 meter. Det var en månad sedan eftersom det inte har inte funnits någon passande uppgift för honom. Nu startar han i ett fyraåringslopp på Bergsåker med bara nio hästar, varav åtta på start.

”Sköter han sig och travar hela vägen ska vi vara med och göra upp om segern”, säger Tomas Pettersson