Gossip’s Lord vinner igen?

Lunch på Bollnäs idag och Bergsåker imorgon. Bäst chanser har nog Gossip´s Lord och Symphonie One. Adore Sutola, Kalcedon, Stallion Töll och My Gifted My startar också med varierande chanser.

Den bästa möjligheten kommer först. Från spår tre bakom bilen bör Gossip´s Lord få ett bra lopp. Han hoppade senast när Tomas Pettersson skulle backa ner honom i andra sväng.

”Det var nog ett olycksfall i arbetet. Han är fin och borde kunna ha en chans att vinna här”, säger Tomas.

Adore Sutola kör Jenni H Åsberg själv. Hon har inte  varit någon höjdare i de senaste starterna. Senast på Mariehamn passade inte banan. Han tränar bra, men har svårt att vinna.

Kalcedon har blivit opererad i halsen och har inte startat sedan i april. Inför comebacken har han gått 22-jobb på Bollnästravet. Han siktas  främst mot monté och har varit mycket bättre i träningen efter operationen.

”Vi får se var han står, men jag har svårt att tro att han ska kunna vara med i segerstriden”, säger Tomas som kör.

Först ut i morgon är Jennis Stallion Töll som gör debut med Tomas i vagnen. Han är ingen glänsare och är fortfarande lite opolerad.

”Han kvalade på ett bra sätt och borde kunna gå en 18-tid. Det känns som att han skärper sig i loppen, men det finns en del att putsa på.”

My Gifted My vann senast med Jenni som kusk, men nu kör Tomas som ska försöka få honom att gå felfritt i voltstart.

”Det är en nästan omöjlig uppgift, men från spår ett kan det gå. Han vann på ett bra sätt och kommer han bara iväg från början får vi se hur långt det räcker.”

Tomas egen träning Symphonie One galopperade oväntat i starten senast och gjorde sedan en ruggig upphämtning efter att ha tappat 50 meter. Nu är det autostart i ett stolopp där hon kanske har hamnat lite väl långt ut på vingen för att nå spets.

”Hon ser fin ut och kommer vi bara till ska hon vara bland dem som gör upp om det.”