Grattis Emelie och full fart på Bollnäs

Först gratulerar vi Emelie Pettersson som vann med Sara K.M.E. på Bergsåker igår och därmed tog sin första seger med stor häst.
Ikväll fortsätter ruljansen med en rad starter på Bollnäs.

Tvååriga Höstbo Anton och Järvsö Tora ska gå premielopp. Katrhrine Hill och Annie Lennox kan båda vara med i segerstriden och Lolee Rockza har ridtränats inför kvällens start. På tisdag kör Hagmyren lunchtävlingar och Höstboballerina möter lite lättare motstånd än i de senaste loppen. My Gifted My kommer att vara med i den främre träffen från början, vilket passar honom.

Anton och Tora har tränat på bra och borde inte ha några problem att klara premietiden.

”De är trevliga och fina hästar båda två”, säger Tomas Pettersson.

Katrhrine Hill har skött sig bra i sina två första starter och gått i mål med krafter kvar. Annie Lennox har också gått bra mot lite tuffare motstånd. Katrhrine har fått spår två i volten, men varit stabil tidigare så hon borde komma iväg utan problem. Annie har spår två i bakre volten, samma läge som förra gången då hon kom iväg utan galopp.

”Båda borde bli bättre och bättre för varje start. De tränar bra och med det här motståndet ska de kunna vara med och göra upp om segern om de håller sig i trav.”

Lolee Rockza har tränat mycket och rejäl under sadel inför kvällens comebacklopp.

”Hon verkar trivas med den omlagda träningen. Det ska bli intressant att se hur det slår ut i lopp. Förutsättningarna är bra hursomhelst och vi maxar med att sätta på kupor runt ögonen och kör barfota runt om.”

På Hagmyren har My Gifted My spår två i startvolten och bör få ett bra lopp. Senast blev han över från början, men gick bra.

”Från det här läget kanske han kan vara på plats.”

Höstboballerina har tjänat bra med pengar i början av året och fått möta ganska hårt motstånd i de senaste starterna. Nu ser det lite lättare ut med bara ston i loppet och spår ett.

”Det är bara att hoppas att hon kan trava på i den främre träffen, men det kan bli tufft ändå mot tilläggshästarna. Hon ser väldigt välmående och fin ut”, säger Tomas.