Habil MissSophie – bra läge för Pasco

VästerboMissSophie höll bra efter en resa invändigt hela vägen på Gävle och blev trea. På onsdag har Pasco Frontline drömläge på favoritdistansen på Solvalla.

VästerboMissSophie höll bra efter en resa invändigt hela vägen på Gävle och blev trea. På onsdag har Pasco Frontline drömläge på favoritdistansen på Solvalla.

Vid lunchtravet på Gävle fick MissSophie en lugn start och låg i fjärde par invändigt, men när det började gå undan på slutet var det bara för Tomas Pettersson att hålla sig på innerspåret när motståndarna galopperade eller gick ut. Sista hundra var även MissSophie tvungen att runda en motståndare när hon spurtade riktigt bra.

”Hon gick bra till slut. Det var en klart godkänd insats”, säger Tomas.

För Peak Frontline gick det sämre. Hon galopperade direkt och blev diskad.

”Jag vet inte varför hon hoppade. Det var synd, hon känns bra och borde ha en del att hämta i de lägre klasserna.”

På onsdag väntar Solvalla dit Onenightinheaven får följa med Pasco Frontline i transporten. Det kan tyckas hårt för henne att starta på Valla även om hon gjorde en hygglig insats i sin stalldebut på Bollnäs. Hon står dock bra inne i loppet och poängen räckte för att få vara med.

”Det blev mer ihåligt än jag väntat mig. Jag kommer att köra snällt och hoppas att det räcker till pengar.”

Pasco Frontline kommer att bli mer betrodd. Från innerspår kan han ta ledningen, men det är inte så viktigt för Tomas.

”Det får vi se, men han kommer i vilket fall att få ett bra lopp. Han trivs över distans och ingen springer ifrån honom även om motståndet blev hårdare än vad jag trodde att det skulle bli.”