Halvchanser för Boeing och Frisco

Like A Boeing och Ajlexes Frisco ser på förhand ut att vara de bästa chanserna när det dras iväg på trav till Rättvik, Romme och Solvalla idag, tisdag och onsdag.

Like A Boeing har fått spår ett i volten och vann ganska enkelt i den förra starten, låt vara mot ganska enkelt motstånd. Nu ser det betydligt tuffare ut, men han har en hygglig vinstchans.

”Vi får se hur jag lägger upp det, men det lutar åt att jag kör i ryggar. Det känns som att han är under utveckling och har skött sig bra hittills”, säger Tomas Pettersson.

Jenni H Åsberg stryker Pecorino som varit lite knölig i ett jobb. Men Estelle Carjan åker till Rättvik. Hon var duktig tvåa i comebacken senast och ser fin ut i träningsjobben. Hon är inte helt lättkörd och det är galopprisk från spår fyra i volten. Men håller hon sig på benen har hon chans att ta en plats.

På Rommes lunchtrav gör Udo Frontline comeback efter att ha haft en rejäl halsinfektion i sin senaste start. Nu har han tränat ganska rejält och bör vara bra förberedd.

”Men jag kommer att köra ett snällt lopp och försöka tjäna lite pengar. Det är i grunden en ganska bra häst. Håller han sig bara frisk kommer han att tjäna pengar och vinna några lopp”, säger Tomas.

Ajlexes Frisco spurtade bra senast till en andraplats när väl luckan kom. Nu har han bakspår och lär få spurta bra igen om det ska bli en framskjuten placering.

”Segerchansen är väl lite sämre idag. Jag hoppas på ett hårt tempo, då tror jag att han har en rykare kvar till slut som gör att han kan passera de flesta om inte allihop.”

Viggo Frontline kvalade för någon månad sedan och har gått ett snabbjobb ihop med Udo på ett bra sätt inför tävlingsdebuten.

”Han bör kunna gå en låg 18-tid om han håller sig på benen. Han är lite trång i gången och man får ta det lite försiktigt i in- och utgångar ur kurvorna.”

På onsdag åker Sweet Letter till Solvalla. Hon var hygglig senast som femma och Tomas tror att det kan bli något liknande igen.

”Hon har fått ett bra smygläge och jag är nöjd om hon kan hänga med till en fjärde, femteplats igen.”