Halvchanser i helgen och på måndag

Kronbruden, Adore Sutola, My Gifted My, Front Pace, Symphonie One och Alliss Wadd har alla chans att ta placeringar ikväll och de kommande dagarna. Alliss Wadd har läge för att ta tred je raka segern på Rättvik på måndag.

Det börjar ikväll med Kronbruden som fått ett bra läge bakom bilen på Bollnäs. Efter att ha varit besvärlig förra hösten i annan träning gick hon hyggligt i debuten för Tomas Pettersson och blev trea.

”Det saknades lite tempo då och hon borde vara bättre nu. Från det här läget kanske vi kan vara bland de tre första igen”, säger Tomas som även kör premielopp med nordsvenska M.J.’S Nova.

På söndag är det GS-75 tävlingar på Romme och Jenni H Åsberg selar ut tre Adore Sutola och My Gifted My. Adore är med i monté igen och i  förra starten kämpade han riktigt bra till seger med Jenni i sadeln. Nu står han bra inne, men möter några bättre hästar än senast. Men kliver han bara iväg felfritt från femte spår i volten så ska han kunna vara med på plats igen.

My Gifted My gör comeback efter en ganska lång vintervila med mycket träning. Han var bra förra hösten, men hade otur med positionerna, annars hade han tjänat ännu mer pengar. Nu är det ett lärlingslopp och Niclas Hammarström kör.

”Han är hyggligt förberedd, men det är naturligtvis svårt att veta var han står. Niclas får nog köra ganska snällt med honom från ett dåligt läge.”

På måndag är det meningen att Rättvik ska köra sin första tävlingsdag för året om banan tillåter det. Om inte flyttas lunchtävlingarna till Romme.

Tomas är avstängd och Jenni kör sin egentränade Front Pace och Tomas Symphonie One och Alliss Wadd.

Front Pace tränar jättebra, men har galopperat i sina två första starter. Nu får Jenni i första hand koncentrera sig på att komma iväg felfritt från springspår. Hittar han väl rytmen från början borde han kunna ha en viss chans, motståndet ser inte allt för blodigt ut.

Symphonie One galopperade två gånger senast. Första gången från start och sedan på grund av att hon blev störd av ekipaget framför. Hon är startsnabb och kan spetsa från spår två bakom bilen.

”Det har häxat för  henne i de senaste starterna. Hon är riktigt fin i träningen, men har fått dålig utdelning. Hon bör kunna vara bland de tre första. Men Global Unprotected lär bli svår att rå på även om han har sämst utgångsläge”, säger Tomas Pettersson.

Alliss Wadd har två raka i Tomas träning och nu spår ett bakom bilen.

”Det är väl inte alldeles omöjligt att hon kan vinna igen. Jag vet inte hur hon kan öppna bakom bilen. Men segrarna hon har tagit borde väl ha ett henne lite självförtroende.”