Halvchanser i helgen

Ikväll startar Bellis Frontline på Romme. På söndag går Aspen Broline, Annie Lennox och Gossip´s Lord ut på hemmaplan i Bollnäs. Bellis, Aspen och Gossip´s Lord kan vara bland de tre första. Annie Lennox gör comeback och behöver nog några starter innan formen är på topp.
På tisdag möts Avantis Red Witch och My Gifted My på Gävle.

Bellis Frontline har fått spår två i ett stolopp där hon står bra inne. Hon har varit jämnheten själv under vintern och tjänat bra med pengar. Men senast var hon lite sämre tycker Tomas Pettersson.

”Hon kom lite på mellanhand sista 600 . Hon känns bra och har tränat rätt rejält inför den här starten och det ser intressant ut om hon löper upp till sin normala standard”

Aspen Broline gjorde comeback efter en kortare tävlingspaus i senaste loppet. Tomas körde snällt och Aspen blev femma med krafter kvar i mål. Nu har han fått spår ett i startvolten, men står lite hårt inne i loppet.

”Han skötte sig bra senast och gick i mål på lätta fötter. Nu har vi bra läge och han bör vara snäppet vassare och kan kanske vara på plats.”

Annie Lennox har inte startat på länge och startar från tillägg i ett stolopp. Tomas ligger lågt.

”Det har inte varit några problem utan hon har fått träna lugnt och mycket och har lagt på sig en del muskler. Hon känns fin, men har inte gått några snabbjobb och kommer att behöva det här loppet för att få upp tempot.”

Gossip´s Lord har gjort två hyggliga lopp efter att inte ha startat på nästan ett år. Jenni H Åsberg har fått smygläge igen, men lite tuffare motstånd den här gången. Han tränar bra.

På tisdag möts Avantis Red Witch och My Gifted My i ett lärlingslopp över kortdistans. Linus Lönn kör Red Witch och Linnea Nyrén My Gifted My.

”Avantis har inte kommit till i de senaste loppen. Formen verkar inte vara på topp. Hon har fått träna rejält. Nu är förutsättningarna de och det blir eventuellt barfota fram. Hon kan kanske ta en plats.”

”My Gifted My spurtade hyggligt senast och var lite bättre än vad han varit på ett tag. Han gillar också upplägget och är banan bra kan det bli barfota. Han kan ta en placering om han får ett fint lopp”, säger Tomas Pettersson.