Halvchanser i norr

Lunch på Bergsåker idag och middag på Östersund imorgon kväll. Fem hästar till start, men ingen är något givet segerbud trots fin form på stallet.

Kontur är först ut på Bergsåker. Han har borstat upp sig i de senaste starterna och har nu ett bra läge bakom bilen. Men Tomas Pettersson tror inte att långdistans passar särskilt bra.

”På den här distansen måste jag nog köra försiktigt och sikta på en bra placering.”

Lolee Rockza satt fast senast och är i bra form. Hon har spår fyra på 20 meters tillägg i ett stolopp och kommer att behöva ett bra lopp i rätt ryggar för att ta en framskjuten placering.

Avantis Mr Walker har ännu inte riktigt förstått vad tävling går ut på och har varit seg i loppen. Nu har han spår ett i volten över kortdistans.

”Han behöver få upp farten och vi tog en kort tävlingspaus där han tränat lite bättre än tidigare. Om han tar i lite mer i loppen också kanske han kan ta en plats från det här fina läget”, säger Tomas.

På Östersund har Sidney Crosby hamnat väldigt långt bak i ett kortlopp. Han har gått bättre och bättre och vann i senaste starten. Men nu ligger Tomas lågt.

”Vinst känns långsökt från det här läget, även om formen är bra.”

R.K. Rapida hoppade omotiverat senast, men har känts fin efteråt och även hon har bra form. Nu möter hon bara ston, men har har också fått ett dåligt utgångsläge på tillägg.

”Svårt läge och vi behåller skorna på för att få henne stabilare. Om det klaffar kan hon vara en bit fram.”