Halvchanser på Bollnäs

Fyra till start och två premiehästar. Så ser det ut på Bollnästravet ikväll. Tomas och Jenni selar ut Sara K.M.E., Lolee Rockza, Lolee Trizzofrock, R.K. Rapida, Ajlexes Abraxas och John Wadd.

Sara K.M.E. har haft svårt i voltstart och spår fyra blev sämsta möjliga. Men Tomas Pettersson hoppas att hon kan ta sig iväg felfritt.

”Vi får be till Gud att hon travar iväg. Hon har blivit lite bättre i munnen och skött sig i de senaste starterna. Senast satt vi fast och hon är i ganska bra form. Går hon felfritt bör vi ha en chans.”

Lolee Rockza var ganska vek senast i ett lärlingslopp. Möjligen berodde det på dålig respekt för kusken.

”Hon har gått bra och vi trodde lite på henne inför den starten som det nog bara är att glömma. Hon har gått bra bakifrån förut och ska kunna vara på prispallen med lite klaff i loppet. Det blir skor runt om den här gången.”

Lolee Trizzofrock tar framskjutna placeringar i stort sett i alla lopp utan att ännu han ännu fått sätta pricken över i.

”Han går lite på sparlåga, men har bra form. Jag hoppas på bra tempo och att vi ska kunna vara bland de tre första igen. Vi sätter på halvstängt huvudlag nu för att kunna vara med från början. Det blir skor runt om igen.”

R.K. Rapida har ryckt upp sig i de senaste starterna efter en svacka. Från spår två bakom bilen bör hon vara med i den främre träffen från början och få ett bra lopp.

”Jag tror inte hon kan vinna, men en hygglig placering finns det förutsättningar för. Vi tar enbart av framskorna i den här starten.”

I premieloppet kör Tomas John Wadd och Jenni H Åsberg sitter upp bakom Ajlexes Abraxas. Det rör sig om två välstammade tvååringar som varit inne på banan och gått två snabbjobb på ett bra sätt inför premieloppet där de ska trava mellan 1,28 och 1,35 för att bli godkända.

”Det borde inte vara några problem att köra godkänt med dem. De är förnuftiga båda två”, säger Tomas.