Halvchanser på Bollnäs

Pam Frontline, Ajlexes Etoile, Chicago Max, Amina Hornline och Grysta Faxen, alla fem har hygglig chans på Bollnäs. Men ingen är riktigt het. De senaste loppen har lämnat frågetecken bakom sig.

Pam Frontline, Ajlexes Etoile, Chicago Max, Amina Hornline och Grysta Faxen, alla fem har hygglig chans på Bollnäs. Men ingen är riktigt het. De senaste loppen har lämnat frågetecken bakom sig.

Först ut är Grysta Faxen som tävlingsdebuterade för stallet senast och gick hyggligt efter galopp. Det är en stark häst, men inte helt lätt att hålla i trav.

”Här handlar det i första hand om att han ska sköta sig. Gör han det har jag svårt att bedöma vilken chans han har, men han borde gå framåt med ett lopp i kroppen”, säger Tomas Pettersson.

Amina Hornline visade sig ha en kraftig halsinfektion när hon kastade in handduken i debuten. Nu har hon fått tid på sig och är rejält jobbad. Hon har variot stabil i träningen och provlopp så spår fem borde inte vara några problem.

”Jag hoppas och tror att det går bra. Men man är alltid lite osäker när det blev en så olycklig debut så jag ligger lite lågt.”

Ajlexes Etoile (Tyson) och Chicago Max möts i ett treåringslopp. Tomas kör Tyson som fick ett hyfsat utgångsläge, medan Max som körs av Peter M Andersson fick bakspår.

Tyson var det inget riktigt tryck i senast och han har fått träna på i några veckor.

”Han känns skaplig i jobben, men innan han visat lite mer i lopp ligger jag lite lågt med segerchanser. Han är i alla fall rejält tränad.”

Chicago Max går jämnt och bra utan att hittills ha kunnat sätta dit pricken över i. Senast för en vecka sedan blev han trea igen. Tomas tror inte att det blir för tätt mellan starterna.

”Det är en ganska käck häst som verkar klara av att starta på. Det är ett väldigt jämnt lopp som Tyson och Max är ute i.”

Pam Frontline var sämre senast när hon fick gå utan rygg och blev trött. Nu har hon läge för spets och Tomas tänker försöka nå dit.

”Det är några startsnabba runt omkring, men hon växer i ledningen och jag kommer att trycka av lite för att nå dit. Hon verkar som hon ska i jobben.”

På Bollnäs ska också Russian Frontline kvala och Rebell Frontline går ut i premieloppet.