Halvchanser på Östersund och Romme

Till helgen väntar V75 med Quantum Estelle på Solänget. Men först vardagen med Ukulele Frontline i Östersund idag och lite finare lopp med Remains och M.J.’S Frost på Romme imorgon.

Ukulele har inte imponerat så här långt, men har ändå blivit stabilare. På Östersund kommer Tomas Pettersson därför att pröva med barfota runt om för att ge optimala förutsättningar för en bra insats, men Tomas ligger ändå lågt:

”Han är fin i träningen och det ser ut att vara ett ganska enkelt lopp. Men som han gått hittills är jag nöjd om han tar en hygglig slant.”

Remains har bra form och gick skapligt senast på en opassande bana. Nu är hon ute i ett stolopp som håller ganska hög klass och från spår tolv bakom bilen blir det inte alldeles enkelt.

”Vi behöver tur för att vara med där framme. Vi kommer i alla fall att köra barfota och med jänkarvagn.”

M.J.’S Frost var en liten besvikelse senast i Östersund. Han har rättat upp sig och får därför nu normal balans. Han kommer dessutom att få ett norskt huvudlag, men skygglapparna nerdragna en bit in i loppet tror Tomas att han kan bli mer fokuserad.

”Det var som att han sprang och väntade på de andra senast. Jag hoppas att blir mer koncentrerad framåt när han får helstängt på sig. Det är några hyggliga emot så vi får se hur långt det räcker.”