Halvchanser på Romme och Bergsåker

Höstbo Stig, Happy Fighter och Ajlexes Frisco har alla chans att vinna på Romme i kväll och Bergsåker på söndag. Men de är inga givna vinstbud. På Bergsåker gör också Tyson Rivner sin sista start för Tomas Pettersson.

Höstbo Stig vann senast och har tre ettor i raden. Men Tomas tycker ändå inte att formen är på topp. Nu är det dessutom ganska hårt emot ikväll på Romme.

”Jag tror att det blir svårt att vinna, men han bör vara långt fram. Jag hoppas att banan är så fin att det går att köra barfota fram.”

På söndag möts Tyson Rivner och Happy Fighter i ett montélopp på Bergsåker.

Jan Schön, som tidigare tränade Tyson, är numera amatör och har köpt hästen som därmed lämnar Tomas träning. Han står start och har gått så där i sina montéstarter.

Happy Fighter har gått riktigt bra i monté. Senast blev han tvåa med My Eriksson i sadeln. Nu rider mer rutinerade Jenni H Åsberg igen och Happy Fighter kommer att tillhöra de mer betrodda.

”Han kanske borde ha vunnit senast, men han var möjligen lite seg av en period av hårdare träning. Han borde vara kvickare i benen den här, men möter ganska tufft motstånd och måste få det serverat för att vinna.”

Ajlexes Frisco gick i ledningen senast och blev slagen på mållinjen. Nu har han knepiga spår fem i volten, vilket gått bra förut. Han är också en av dem som tippas göra upp om segern.

”Han borde väl också ha vunnit senast, men han gillar inte att gå i ledningen och det var första gången med brodd. Jag hoppas att han kliver iväg, att vi får ett fint lopp och att vi kan köra till slut. Bland de tre första ska vi kunna vara om det stämmer på vägen.”