Happy Fighter bra chans i monté igen

Kvällstrav på Romme ikväll och Happy Fighter kommer tillbaka i monté efter lite vila och uppfräschning. Ukulele och Usain Frontline möts. På måndag är det dags för Udo Frontline på Hagmyren.

Kvällstrav på Romme ikväll och Happy Fighter kommer tillbaka i monté efter lite vila och uppfräschning. Ukulele och Usain Frontline möts. På måndag är det dags för Udo Frontline på Hagmyren.

Tomas Pettersson sitter själv upp bakom notoriskt opålitlige Usain Frontline som har svårt att sätta fötterna rätt från början. Nu har han bakspår i volten, vilket borde underlätta för felfri avgång.

”Han jobbar hyggligt, men jag har inte större förhoppningar här än att han ska trava iväg och tjäna lite pengar.”

Ukulele var en besvikelse senast var en besvikelse senast när han tröttnade helt i ledningen och blev oplacerad. I starten innan vann han och har sett bra ut i träningen. Nu kör Henrik Svensson från 20 meters tillägg.

”De får smyga med och försöka spurta till slut. Det är svårt att säga hur långt det räcker.”

Happy Fighter var duktig i sin montéseger senast på Solvalla. Efter den har han behandlats och fått ladda om batterierna. Det är ganska bra hästar 20 meter bakom och spår fem innebär viss galopprisk.

”Men håller han sig bara på benen från början ska han kunna vara med och göra upp .om det. Det känns som att han kommer att få en fin höst.”

Jenni H Åsberg rider och på lördag rider hon även Tyson Rivner i hans montédebut som sker på Bollnäs breddloppsdag.

På måndag kör Tomas Pettersson Udo Frontline på Hagmyren. Udo var duktig trea senast. Han var tunt jobbad inför den starten och borde vara bättre nu.

”Han är ute i ett lämpligt lopp och borde kunna vara bland de tre igen”, säger Tomas som haft ömsom vin ömsom vatten i de senaste starterna.

Höstbo Stig var kanonfin vid sin seger på Solvalla där han hann fram efter avancemang i vida spår sista varvet. Truelove Frontline var tvåa på Rättvik och M.J.’S Storm var duktig efter att ha galopperat i ivern i början på Gävle. Uffe Frontline var dålig i sin debut och Ajlexes Samba Pati dalade genom fältet efter en fin resa på Gävle.