Happy tävlar om stora pengar

Happy Celebration tillhör de mer betrodda i Margaretas tidiga unghästserie ikväll på Solvalla. Hela 300 000 i första pris för de treåriga stona och Happy satt fast med en hel del sparat i den senaste starten.

Nu har hon spår sju bakom bilen, men hon är naturligt startsnabb och kan få en bra position. Jenni H Åsberg tror att Tomas Pettersson kan hitta rätt.

”Hon har varit jätteduktig hittills, nu ser det ganska jämnt ut. Det är ändå ganska orutinerade hästar och några kan strula till det för sig. Happy brukar dock vara stabil och jag tror inte att hon gör bort sig.”

På fredag stannar Tomas hemma i Runemo och tränar, medan Jenni åker med Ella Pace och Symphonie One till Rommes lunchtrav. Båda har fått rejäl träning ganska länge och gick snabbjobb tillsammans på Bollnästravet förra onsdagen där  framförallt Symphonie var jätteladdad. Hon har nu fått ett bra läge bakom bilen och är startsnabb.

”Jag tycker att vi har en god chans att komma till ledningen. Kostar det inte allt för mycket provar jag nog att köra där och hoppas att hon håller bra fart även sista biten.”

Ella Pace är ute över långdistans. Mest för att det är autostart och hon har problem med voltstart.

”Det är nog lite väl lång distans. Jag tänker köra snällt och hoppas att hon gör ett bra lopp.”