Hektisk fredag väntar

Solvalla till lunch, Romme och Bergsåker på kvällen. Det blir en tuff fredag för stallet. Bästa chansen? Kanske Zoccer Laban igen på Valla eller Oppoppopp på Bergsåker.

Solvalla till lunch, Romme och Bergsåker på kvällen. Det blir en tuff fredag för stallet. Bästa chansen? Kanske Zoccer Laban (bilden) igen på Valla eller Oppoppopp på Bergsåker.

Först ut är i alla händelser gnidaren Chicago Aron som brukar tjäna pengar, men som inte vinner så ofta. Han har gått bra på slutet och inget tyder på att formen skulle vara sämre i hetluften på Solvalla.

”Han borde kunna få ett hyggligt lopp, men får svårt att vinna”, tror Tomas Pettersson.

Chicago Aron kommer att gå barfota runt om.

Zoccer Laban har fått spår sju bakom bilen, vilket kan vara lite väl långt ut.

”Men han har varit bra i sina två debutsegrar, senast imponerande han smått på mig. Jag tror inte att det är för täta starter, han känns pigg och laddad. Han bör vara med där framme även om det blir tuffare nu.”

Letterman började bra, men fick problem med framknäna, blev opererad och har varit borta länge. Nu är han mycket grundjobbad, men har inte gått fortare än 21,5 i snabbjobb.

”Nu handlar det nog om att han ska ha ett lopp i kroppen, men han är en löpärlig häst.”

Från Solvalla och Stockholm åker Tomas direkt till Borlänge och Romme för att köra Tullamore Lee. Han var bra när han på Hagmyren senast. Det är tätt inpå den starten men Tomas är inte orolig:

”Jag tror snarare att han går framåt genom att starta igen. Han har fart i kroppen. Men vi får se hur han känns inför den här starten. Verkar han det minsta tagen stryker jag. Nu är det ett betydligt tuffare lopp och han får svårt att vinna.”

Oppoppopp åker till Bergsåker och får Kristian Lindberg i sulkyn. Han står bra inne i ett fyraåringslopp och har bättre form än utdelningen i de senaste loppen.

”Robert Bergh ser ut att ha en bra så han kan få svårt att vinna, men han är inte helt borta.”

Oppoppopp springer barfota fram.