Helt gäng till Östersund

Lunchtrav på Östersund under torsdagen och stallet lastar fem hästar där G.G. Ojjdo nog har bäst chans. Bellis Frontline, Sidney Crosby, Cab Frontline och Höstbo Ballerina siktas mot att ta placeringar.
På fredag väntar eftermiddagstrav på Solvalla för The World Is Mine och Gossip’s Lord som båda har knepiga utgångslägen.

Bellis Frontline är i fin form och satt fast senast på Solvalla. Från spår 11 bakom bilen kan det bli svårt att komma till.

”Läget är tråkigt, men hittar vi bara någorlunda rätt är hon inte helt borta och kan ta en framskjuten placering”, säger Tomas Pettersson.

Sidney Crosby spurtade bra till en andraplats på Bollnäs i senaste starten, låt vara mot ganska beskedligt motstånd. Nu har han innerspår i andra ledet bakom bilen.

”Han gör jämna lopp och kan vara på plats om det stämmer på vägen. Han är i rätt fin författning just nu.”

Cab Frontline gör debut för stallet. Det rör sig om en snygg, fin och ganska stor häst som galopperat i sina två första starter. Spår två i volten kan bli knepigt.

”Han är lite känslig i munnen så spåret är ingen riktig höjdare. Vi har varit in på banan och kört ett 22-jobb i jämn fart och då skötte han sig bra. Det ska bli intressant att se vad han kan göra, men jag tror att han kan gå en 18-tid utan problem om han håller sig i trav.”

Störst förhoppningar har Tomas på G.G. Ojjdo som gick jättebra senast som tvåa, slagen av en häst som var lite bättre.

”Det blir lite täta starter, men det klarar han. Han är en av tre som kan vinna det här loppet.”

Höstboballerina återföll i gamla synder i den senaste starten och galopperade i sista sväng, men kom sedan tillbaka till en tredjeplats. Nu har hon spår två i startvolten och tar hon sig iväg felfritt kan hon få ett fint lopp.

”Det ser ut att vara några hyggliga på 20 meters tillägg. Tar hon en placering är vi nöjda”, säger Tomas.

På fredag morgon går hästtransporten mot Solvalla där The World Is Mine startar i ett treåringslopp från spår sju bakom bilen. Senast gick det riktigt fort sista 500.

”Han har fått lite tempo i sig, men läget är ganska iskallt och han möter hyggliga hästar. Han är på gång, men vi får se hur långt det räcker.”

Läget är ännu sämre för Gossip’s Lord som satt fast senast på Romme.

”Han har inte kommit igång riktigt i år och spåret är iskallt. Det ser krångligt ut på förhand, men hästen är på rätt väg igen”, säger Tomas Pettersson.