Herman bästa chansen igen

Romme imorgon, Bergsåker på onsdag och Bollnäs på torsdag. Sedan bär det av till Helsingfors med personalen över helgen. Sist ut på torsdag är Herman Hazelaar som nog har bäst vinstchans. Men Dear Matrix, Avantis Red Witch, Sara K.M.E. och Kontur är heller inte chanslösa.

Det börjar med Dear Matrix som gör sin första start för Tomas och Jenni på Romme. Hon kommer från Hans-Owe Sundberg som meddelat att hon är i full tävlingsform.

”Hon har knallat lite lugnt i backen och känns rätt sp bra. Jag hoppas att hon går felfritt och får ett vettigt lopp”, säger Tomas Pettersson.

Avantis Red Witch spurtade bra senast med krafter kvar i mål. Nu har hon spår ett bakom bilen i ett stolopp där Lucas H Vikström kör. Tomas tror på en framskjuten placering igen.

”Hon kan nog gå i ledningen och om det inte blir allt för tufft så ska hon kunna vara bland de tre första igen.”

Sara K.M.E. vann ganska lätt senast och har nu innerspår i en spårtrappa.

”Jag tycker att det ser ut som en vettig uppgift, om det stämmer på vägen ska hon kunna vara med och göra upp om segern.”

Både Avantis Red Witch och Sara K.M.E. kommer att gå med skor runt om.

På Bollnäs har Kontur fått ett dåligt läge över kortdistans. Han gick bra mot tuffare motstånd i den senaste starten.

”Trots läget tycker jag att han bör vara med på den övre halvan mot det här gänget.”

Herman Hazelaar har gjort två riktigt bra starter i Jennis och Tomas träning. Nu väntar spår sex bakom bilen mot några hästar som tjänat lite mer.

”Han är så rejäl och så bra hästar möter han inte. Han borde ha en bra chans”, säger Tomas Pettersson.

På fredag bär det alltså av mot Finlandsbåten och en dag i Helsingfors. Då rycker Tomas mamma Marianne och Jennis pappa Anders plus några till in för att se till att hästarna harm det bra i Runemo.