Het barfotahelg med V75

Efter några dagars tävlingspaus drar det ihop sig till en riktigt het helg. Fredageftermiddag på Bollnäs och sedan lördag och söndag på med V75 på Solvalla. Ajlexes Daylight (bilden) i V75 finaler, Banker Brodde och Chicago Jenny i tröstfinalerna för Kriteriet och Oaks, men först alltså vardagstrav på Bollnäs.

Efter några dagars tävlingspaus drar det ihop sig till en riktigt het helg. Fredageftermiddag på Bollnäs och sedan lördag och söndag på med V75 på Solvalla. Ajlexes Daylight (bilden)  i V75 finaler, Banker Brodde och Chicago Jenny i tröstfinalerna för Kriteriet och Oaks, men först alltså vardagstrav på Bollnäs.

Chicago Jennys storebror Chicago Aron är först ut från bakspår i ett jämnt startfält. Aron gjorde ett bra lopp senast mot tufft motstånd. Nu har han bakspår och är beroende av att gå i ryggar.

”Han är väl inte helt borta men är väl ingen riktig vinnartyp. En platschans skulle jag säga”, tycker Tomas Pettersson.

Dusty Madame har hittat en lämplig uppgift rent pengamässigt. Nu fick hon spåret längst ut bakom bilen. En struken ökar chanserna att nå spets lite grann och Dusty Madame kan öppna rejält.

”Hon är het och vi provar en bit. Får vi spets så kör vi där och ser hur långt det räcker.”

Dusty Madame har uppträtt lugnare efter urblåsningen senast.

”Hon borde vara bättre med det loppet i kroppen, men med en sådan här häst vet man inte riktigt. Bland de tre första tycker jag att hon böra vara.”

Dusty Madame kommer att gå barfota runt om.

Zoccer Laban vann på ett bra sätt i debuten för en vecka sedan. Nu har han fått springspår, vilket kan vara ett orosmoment.

”Det kan vara knepigt med unghästar. Men jag tror att Laban är förnuftig. Han är dessutom så hård att det inte borde vara något problem med täta starter. Han vann senast på ett överraskande bra sätt och borde ha en bra chans igen.”

På Bollnäs går också Quita och Quebec Frontline premielopp. De borde inte ha några problem att bli godkända även om Quebec med sin franska stam är skuttig i gången.

Efter uppvärmningen på Bollnäs väntar elitserien i rikstoton och Solvalla under lördag och söndag.

Ajlexes Daylight (Tarzan) går ut i en ovanligt tuff klass 2-final. Tarzan blev behandlad efter senaste starten då han inte var riktigt fräsch, har vilat och sedan tränat som vanligt. Jobbet under onsdagen var helt okey även han inte var lika pigg som han brukar.

”Men jag tror inte att det är någon fara. Han gick ensam och normalt sett går det någon bredvid.”

För en gångs skull har Tarzan fått ett bra spår bakom bilen. Det har aldrig hänt tidigare och taktiken blir spännande.

”Jag tror att han kan öppna snabbt. Vi borde i alla fall komma iväg bra och få en bra position. Men han kan gå bakifrån också och jag kommer inte att tokköra från början. Är han lika bra som i försöket är det ingen som springer ifrån honom.”

Om banan är bra kommer Ajlexes Daylight att gå barfota runt om för första gången.

Barfota runt om för första gången är också vad som gäller för Banker Brodde när han går ut i Kriterieconsolation i Solvallas V75-omgång på söndag.

Även Banker har för en gångs skull fått ett bra spår bakom bilen. Det har han haft en gång tidigare då han blev för ivrig och galopperade. Nu kommer han förmodligen att gå med ett lite öppnare huvudlag för att inte ligga på riktigt lika hårt som i försöket till Kriteriet senast.

”Vi ska i alla fall prova det i värmningen. Han har tränat bra efter senaste starten och verkar må bra trots de hårda lopp han har varit ute i. Ingenting säger att han inte borde vara bättre nu. Och av motståndet är det bara Labero Broline som jag har respekt för. Annars är det samma som för Tarzan. Jag kommer inte att provocera honom för mycket från start. Han går bra till slut och borde få ett bra lopp i vilket fall.”

Helgen avslutas med Chicago Jenny som fått sämsta möjliga utgångsläge. Jenny har gått från klarhet till klarhet och var inte alls långt ifrån att ta sig till finalen i Oaks. Hon verkar också pigg efter de hårda lopp hon fått.

”Från det här läget får vi hoppas att det blir hårt tempo och att några gör bort sig. Vi får smyga med och ta det som går.”

Även Chicago Jenny kommer att gå barfota runt om.