Highlight Moon från tillägg

Stortävlingar på Bergsåker i eftermiddag och sedvanligt måndagstrav på Rättvik. Totalt sju hästar till start. Whynot Me och Highlight Moon på Bergsåker. Lolee Rockza och Trizzofrock, Höstboballerina, Front Pace, Avantis Red Witch och K.S. Cascade på Rättvik.

Whynot Me gör ett nytt försök att hålla sig i trav i monté. Förra gången gick det bra, men han sprang på halvfart. Eftersom Jenni Åsberg är avstängd blir det Michelle Larsson i sadeln.

“Vi sätter på helstängda googles nu och hoppas på lite bättre fart. Han står bra inne och känns fin i träningen. Han borde vara bättre, men jag ligger lågt till han presterat riktigt bra i lopp”, säger Tomas Pettersson.

Highlight Moon har varit riktigt bra i sina två första starter för Tomas och Jenni. Senast fick han press i ledningen, men vann säkert ändå. Nu väntar 20 meters tillägg på kortdistans.

“Jag tror det kan vara bra att han får gå bakifrån en gång. Han fortsätter att kännas fin, om vi hinner fram till vinst återstår att se. Det blir vanlig vagn eftersom det är voltstart.”

På Rättvik körs Dalamästaren, vilket innebär att enbart kuskar med licens i Dalatravet får köra i tre försök och sedan en final. Tomas och Jenni “lånar ut” ett gäng hästar.

I första avdelningen kör Karin Eriksson Lolee Rockza som har gått jämnt och placerat sig i de senaste starterna, senast blev det ett olycksfall i arbetet med galopp i starten.

“Hon gick riktigt bra sedan och är normalt sett travsäker. Hon kan nog duga ganska långt i ett sådant här lopp.”

Samma ägares Lolee Trizzofrock har också gått bra i de senaste starterna fast han är lite seg i loppen. Han fick en hovböld efter senaste starten och kommer att gå skor den här gången. William Eriksson kör.

“Det är en rätt så bra häst, men han möter lite tuffare hästar nu så vi får se hur långt det räcker.”

I lopp 7 får Tomas köra själv när han ska försöka lotsa runt Höstboballerina felfritt. Hon har travat utan galopp i flera prov- och licenslopp med dottern Emelie i sulkyn, men hittills inte i ett tävlingslopp.

“Vi får se om jag kan lyckas den här gången”, säger Tomas.

I comebackloppet har Front Pace en hygglig segerchans. Han gick bra i försöket senast, men hamnade på vingel i finalen.

“Han tränar bra och det är lämpligare motstånd nu. Jag måste nog se optimistiskt på den här uppgiften. Det blir barfota fram.”

I finalen i Dalamästaren är såväl K.S. Cascade som Avantis Red Witch med. Vilka kuskar det blir avgörs efter försöken.

K.S. Cascade var klart bättre i senaste starten och har fått ett vettigt läge nu. Avantis Red Witch har fått bakspår men stabiliserat sig och gjort några jämna lopp.

“Båda duger bra i sådana här lopp. Cascade har bättre chans på läget och kan vara med i segerstriden. Avantis Red Witch kan bli trea, fyra om det stämmer på vägen. Hon kommer att fortsätta att gå barfota”, säger Tomas Pettersson.