Högt tempo på V75 gynnar Banker

Ajlexes Daylight (Tarzan) och Amina Hornline på Bergsåker och Banker Brodde på V75 på Färjestad. För alla tre gäller, högt tempo och bra ryggar om det ska bli vinst.

Ajlexes Daylight (Tarzan) och Amina Hornline på Bergsåker och Banker Brodde på V75 på Färjestad. För alla tre gäller, högt tempo och bra ryggar om det ska bli vinst.

Tarzan är först från bakspår på tillägg. Tjugo meter före står Loads of Dosh som radat upp segrar på slutet. Senast blev han trött efter att ha fått tryck i ledningen och legat på väl hårt. Efter det blev det en liten andhämtningspaus och sedan träning i några veckor. Tomas Pettersson tror att formen är fortsatt bra.

”Han känns som han brukar och borde kunna göra ett bra lopp. Jag hoppas på lite draghjälp på vägen så får vi se hur långt det räcker.”

Amina Hornline har vanskliga fjärde spår i volten, men brukar kliva iväg felfritt. Hon var klart förbättrad senast och tränar bra, men behöver få det serverat.

”Vi har bestämt att jag ska köra snällt i några lopp. Klaffar det kan hon ta en plats.”

Banker Brodde vann senast på Solvallas extra V75-0mgång. Nu är det ordinarie omgång i travets elitserie och tuffare motstånd. Dessutom fick han spår långt ut på vingen igen.

”Vi får hoppas på hårt tempo och tur med positionerna. Då kan han nog vara ganska långt fram även om det blir svårt att slå Mellby Amiral.”