Hyfsat läge inför 2018

Runemogård

Med ett gäng tävlingshästar som gått bra i slutet av 2017, några som gick bra tidigare under förra året och nu laddat med vinterträning och fina tvååringar i stallet ser det ganska bra ut för Tomas Pettersson och Jenni H Åsbergs stall inför 2018. Efter två veckors semester på Bali rullar det igång igen med tävlandet från slutet av januari.

Här följer en genomgång av dagsläget häst för häst i bokstavsordning:

Abraham Frontline, 3, fin häst som nästan är kvalklar. Lovande, kommer att debutera under våren.

Adda Frontline, 3, kvalat på 21,5 för några månader sedan. Stor och rejäl häst som kommer att starta ganska tidigt. Verkar ganska hållbar än så länge.

Adore Sutola, 7, gått bra under hösten utom senast då han inte trivdes på banan och var lite dålig i halsen. Tränar för fullt och kommer snart ut igen i både sulky och montélopp.

Ajlexes Frisco, 5, ojämn och borde finnas en viss utveckling i honom. Tjänar pengar för det mesta, men är ingen riktig krigare och kommer inte att vinna så ofta. Beroende av bra lopp, men kommer att vara nyttig under 2018. Finns fortfarande lite att göra med lättare balans och utrustning så han ska nog kunna utvecklas.

Ajlexes Leif, 3, har tränat på hela tiden sedan han blev inkörd. Har vuxit in i kroppen och blivit mycket snyggare. Har temperament och är inte riktigt att lita på. Kommer att debutera under våren, försommaren. Viktiga att han håller sig, är lite skev i benen och går på sig. Får träna över vintern så kan det bli bra sedan.

Attila Frontline, 3, ligger lite efter de andra treåringarna. Har haft problem med ett frambenen. En liten och fin travare som har en bra bit till start.

Avantis Red Witch, 5, gått bra sedan i de fyra första starterna i Jennis träning. Sedan inte riktigt fräsch på Solvalla. Behandlad och laddar om just nu.

Avid Frontline, 3, kvalade och utvecklades fint i höstas. Var startklar när han fick en hovböld, sedan lite lugnare träning. Riktigt fin i kvalet och den som kommer att debutera först av Frontlinehästarna.

Barry Wadd, 3, kvalade på ett bra vis i höstas och utvecklades jättefint. Vi tog igen honom lite och har inte tryckt på. Han har fått gå sina rutinjobb och borde kunna debutera ganska tidigt i vår.

Bel Canto, 2, inga problem att köra in. En rejäl, maffig typ som hållit sig frisk. Vaccinerad över jul och fått tagit det. Ser lovande ut, finns inget negativt att säga.

Bottnas King, 3, kom in i träning sent som tvååring. Hann inte med premielopp, men sedan trillade polletten ner och han tränar nu med de andra treåringarna. Utvecklats positivt och ska in på banan för att se vara han står. Var svår när han kom, men fin nu. Från ett hopplöst fall känns det som en rätt så fin häst nu.

Casanova Boko, 9, kommit in i träning nyligen. Med i Kriteriet som treåring, gaffelbandsskadad och har varit hos många olika tränare. Nu ser benet bra ut, får se om det håller.

Ella Pace, 4, blivit behandlad och känns jättefin nu. Ska inte starta med brodd utan får vänta till banorna blir bättre. Stor och rejäl häst som vuxit in i kroppen.

Front Pace, 3, planerad tvååringsstart blev inte av när tävlingarna på Bergsåker ställdes. Tränar på och kommer att starta ganska tidigt.

Gossips Lord, 4, kapabel men osäker i voltstart. Galopperat bort sig några gånger och sedan blivit dåligt i karlederna. Tränar på och känns jättefin inför den här säsongen.  Hingst och lite omogen.

Happy Celebration, 3, gått riktigt bra som tvååring. Kommit ut i rätt lopp och har vunnit plättlätt. Talangfull och får fortsätta på från slutet av januari.

Höstbo Elis, 4, tjänade över 100 000 kronor under treåringssäsongen trots att han otrolig omogen. Känns fin och det borde finnas rätt så mycket utveckling i honom. Kommer att fortsätta att starta på rätt så tidigt. Sedan kan det hända att han får hämta igen sig och träna på ett par månader som uppladdning för årgångsloppen.

Höstboballerina, 2, inkörd när hon kom i träning och har tränat hela tiden. Stor och rejäl häst med fin gång. Lång väg att vandra, men snäll och trevlig.

Just Celebration, 2, den av tvååringarna som har varit bökigast att köra in. Han slog och gjorde sig illa. Vi har varit lite försiktigare med honom och han är inte så mycket tränad. Fin gång, men lite trög. Blir nog bra när han börjar gå på rakbanan.

Kalcedon, 7, snorig efter den senaste starten då han blev trött efter ett tufft lopp ute i spåren. Bra i starten innan när han vann från ledningen. Tränar på och kommer inte att få något längre tävlingsuppehåll.

Kimbee Dream, 6, utvecklats positivt sedan han kom i träning efter en trevande inledning. Gått bra i både monté och sulkylopp. Känns som att han kan fortsätta att hävda sig. Det kan bli ett roligt år med honom.

Kontur, 2, kom samtidigt som Bel Canto och har skött sig lika bra under inkörningen. Tränar på,

Kronbruden, 4, kom för 1,5 månad sedan och blev behandlad efter veterinärgenomgång. Tränar rejält nu. Trevlig häst som följer med  i jobben i backen. Positiv hittills. Lät inte så förhoppningsfullt när vi fick in henne. Gjort en start hittills. Vi får se hur det går när det är dags för oss. En lättsam och trevlig häst på alla vis.

Leia Skywalker, 5, duktig förra året och gör alltid sitt. Fick en liten paus med behandling. Får träna på i januari innan vi börjar titta i propositionerna. Tror hon kan få ett liknande år igen och tjäna bra med pengar.

Like A Boeing, 4, varit seg och trög, blev kastrerad när han plötsligt blev stökig och väl hingstig. Tränat på i backen och gjorde en godkänd comeback på Bergsåker. Borde bli rappare och spänstigare när han kommer igång och startar.

Lovely Star, 4, duktig under hösten. Hon har visserligen inte vunnit, men visat att hon kan springa. Kommer att få ett fint år.

M.J’S Nova, 2, kom in i träning ganska sent. Lite mindre modell än sina bröder. Ärtig, men svår att bedöma så här tidigt. En liten tuff brud.

M.J.’S Storm, 5, haft ett bedrövligt år och inte fungerat. Fått en paus och behandling. Tränar för montédebut. Förhoppningsvis får han ut den kapacitet som han visade som treåring i år.

My Gifted My, 6, riktig toppform i somras. Hade otur och satt fast i flera lopp. Sedan inte sig själv i senaste starten och blev behandlad. Nu i full träning och rids även i dressyr.

Paymeback Rivner, 4, kommer nog till start fram mot våren.

Quantum Estelle, 6, hade en fantastisk säsong med vinst på V75. Är lite känslig för träningsunderlaget och har fått ta det lugnt.

Remains, 8, började gå riktigt bra i slutet av förra året och får göra några starter till. Meningen är nog att hon ska gå till aveln i år, men det beror kanske på hur hon tävlar de närmaste månaderna.

Sidney Crosby, 2, bror till Leia som har varit väldig skygg, men fungerat bra hos oss och är den av tvååringarna som är absolut mest körd.

Stallion Töll, 4, var sämre i senaste starten och fick en kraftig karledsinflammation efter den. Får träna och ladda nu så får i se var det bär.

Symphonie One, 4, gjorde något hyggligt lopp sedan hon kom till oss. Men vi kom inte riktigt rätt på det. Fått ett rejält break och ser riktigt fin ut. Ska börja starta ganska snart igen i februari. Ska bli roligt att se vad hon kan göra under fyraåringssäsongen.

Twigs Ceasar, 6, har varit långvarig konvalescent för en gaffelbandsskada som nu är helt utläkt. Har tränat hela hösten och vi ska börja köra tempojobb förutsatt att gaffelbandet ser bra ut när vi kollat det en gång till. Han får vänta med att gå riktigt fort till vi kan skippa brodden, så får vi se om det går att få fart på honom igen.

Vamoose, 4, stor och tung häst som gjort en start. Får  göra några starter och så får vi se om han går framåt med det och om det är något att hålla på med.

Vici Frontline, 4, inte fungerat på ett tag. Känns fin i träningen, men tappar aktionen i loppen. Ett frågetecken.

Vickie Frontline, 4, haft ett sådär år. Vi hade väntat oss mer. Ojämn, men med tanke på vad hon visat i sina ljusa stunder hoppas jag på bra år. Känns som hon är på rätt väg. Hon är stor och borde orka med sig bättre i år.

Victor Frontline, 4, Har varit trög att få igång. Hoppade från start senast och får starta på så får vi se om han kan utvecklas. Det känns som att han kan springa in några kronor.

Vidar Frontline, 4, En svår häst. Stor som ett hus och kommer att ta tid på sig. Han är fortfarande som en tvååring och otroligt sen. Det är en lång väg att vandra innan han kan starta.

Viggo Frontline, 4, positiv med två raka segrar. Är i en positiv utveckling och fortsätter att starta på under vintern. Han är inte helt att lita på och har lite svårt att trava i kurvorna.

Viva Frontline, galopperade senast, men var duktig när hon vann på Gävle. Har gjort det jättebra, särskilt med tanke på att hon fick en fraktur i ett framknä och fick stå på box i flera månader. Det är en fin travare, Bara håller ihop är det en rätt så rolig häst i år.