Hyggliga chanser i dagarna tre

Bollnäs, Gävle, Bergsåker på onsdag, torsdag och fredag. Fem till start, alla med hyggliga chanser att tjäna pengar. Bästa segerchansen är nog Mitt Hjärtas Frode, även om utgångsläget är uselt.

Bollnäs, Gävle, Bergsåker på onsdag, torsdag och fredag. Fem till start, alla med hyggliga chanser att tjäna pengar. Bästa segerchansen är nog Mitt Hjärtas Frode även om utgångsläget är uselt.

Spår åtta bakom bilen är aldrig skoj och särskilt inte med en häst som har lätt att galoppera. Det blir nog att backa bakåt med Frode till att börja med. Men håller han sig bara i trav har han kapacitet att vinna. Senast gick han bra före och efter galoppen.

”Han har känts fin efter den starten. Härifrån är det svårt att lägga upp någon taktik. Men han verkar bra och var väldigt lugn när vi körde igår. Går han bara felfritt är han med och gör upp om det”, säger Tomas Pettersson.

Queen Frontline är heller inte helt stabil och gör nu sin första start bakom bil. Hon får träna i provstarterna. Queen har fått ett litet uppehåll och behandlats i ett bakknä och har det bara gjort verkan tror Tomas på vissa möjligheter:

”Fungerar hon fullt ut så har hon ganska hygglig kapacitet även om jag måste köra på safety än så länge.”

Quduna Frontline är ett mer oskrivet kort. Hon hoppade i comebacken senast och var en besvikelse eftersom hon tränat bättre än hon tävlade.

”Möjligen trivdes hon inte på banan på Bergsåker. Hon är ganska tung och jag hoppas att det blir lättsprunget. Hon har fungerat bra i jobben på Bollnästravet. Men vi får ligga lite till dess hon visat att hon kan.”

Höstbo Krabat är ständigt på plats, men har svårt att vinna. Nu har han fått spår elva bakom bilen i ett ganska tufft lopp på Gävle.

”Han är ju jämn och bra och verkar lika pigg och glad som vanligt. Han gör säkert ett bra lopp igen och det är väl inte omöjligt att det räcker till en plats igen.”

Höstbo Lukas stöter på ännu tuffare motstånd på Bergsåker i ett försök i Sleipner Cup. Det är de hästar han mötte i årgångsloppen som treåring och Tomas tror ändå att han kan hävda sig skapligt.

”Han gick bra i årsdebuten efter galopp i starten. Han borde gå fram med det loppet i kroppen och få lite mer spring i benen. Det gäller att köra felfritt, smyga med och ta det vi kan.”