Hyggliga chanser i helgen

Sergio Frontline, Mitt Hjärtas Tango och Höstbouffe har alla hyggliga chanser under helgen. De går ut i lopp med passande förutsättningar.

Sergio Frontline, Mitt Hjärtas Tango och Höstbouffe har alla hyggliga chanser under helgen. De går ut i lopp med passande förutsättningar.

Sergio startar i monté igen. Den här gången på Solvalla och från 20 meters tillägg. Han har vunnit och varit tvåa i sina två montéstarter med Jenni H Åsberg i sadeln. Hon rider igen och Tomas Pettersson tror att det kan gå bra igen:

”Han fortsätter att träna bra och verka ta montéstarterna bra. Han står hyggligt inne i loppet och borde kunna dyka upp bland de tre första.”

Mitt Hjärtas Tango har inte startat sedan han galopperade kort efter start i Kallblodskriteriet. Sedan gick han bra och har tränat på utan några problem. Nu står han 20 meter före några av årgångskamraterna på söndag på Romme.

”Vi får se hur vi hamnar till. Men han är på väg uppåt och jag är nöjd med det han gör i träningen. Håller han sig på benen bör vi kunna vara med och göra upp om tätplaceringarna.”

Höstbouffe håller också bra form och var femma mot hårt motstånd senast. Nu är det bra förutsättningar med kortlopp och voltstart.

”Han tar loppen fint och får han bara ett lopp i ryggar så ska vi nog kunna vara en bit fram över mållinjen.”

Senast var Höstbo Stig duktig tvåa på Romme även om han var en bit efter vinnaren. Chicago Tuva var usel. Hon tvärstannade 600 kvar när Tomas drog huvan och blev sist av de hästar som höll sig i trav. Möjligen blev hon öm i framfötterna när hon gick barfota.