Hyggliga chanser i värmen

Romme, Hagmyren, Rättvik och Bollnäs. Travdagarna står tätt under högsommaren och stallet selar ut Bel Canto, Whynot Me, Quantum Estelle, Ajlexes Leif, Barry Wadd samt Ella och Front Pace de närmaste dagarna. Dessutom ska Senella Star T.H. och Salsapojken gå premielopp.

Bel Canto är först ut på Rommes midnattstrav ikväll. Senast hoppade han i en trång situation i volten från springspår. Nu har han fått det knepiga femtespåret, men Tomas tror att det ska gå bra.

”Romme har en bred bana och man måste ha inställningen att det ska gå bra. Kliver han bara iväg bör han ha en bra chans. Det kan ju alltid dölja sig någon som är extra bra i sådana här lopp. Men bara det löser sig bör vi vara ganska långt fram.”

Whynot Me gör debut i monté med Jenni H Åsberg i sadeln och såg ut att trivas i kvalet. Håller han sig i trav är det en framgång i sig.

”Han är jättefin i träningen, men har blivit ängslig i loppen och galopperat. Vi hoppas att han får upp självförtroendet med monté.

Både Bel Canto och Whynot Me kommer att gå med skor runt om.

På lördag har Hagmyren sin stora dag med jättefina lopp och spel på V75. Quantum Estelle ska vara med i ett stolopp över långdistans. Hon gick bra senast på Bergsåker, men galopperade när det blev ett speedryck. Hon är stark och tål hög, jämn fart. Det blir barfota runt om igen.

”Hon har bra form, men att hon ska kunna vinna ett sådant här lopp känns långsökt. Jag tror att vi kan vara fyra, femma”, säger Tomas.

På måndag kör Rättvik och Ajlexes Leif ska ut på passande kortdistans med bilstart. Tyvärr fick han spåret längst ut på vingen. Tomas kommer att ladda framåt för att försöka nå en så bra position som möjligt, men det finns risk för vingel.

”Han är startsnabb, men vi får se var vi hamnar. Han tar loppen väldigt bra och har mognat i år. Han är mycket lugnare och står stabilt på jorden med sina stora hovar. Han är okomplicerad och travsäker, en charmig häst.”

Leif kommer att gå barfota fram och det kommer även Barry Wadd att göra om hovarna ser ut att hålla för det. Barry har gått jämnt, men utan det lilla extra och fick därför en tävlingspauspaus med veterinärgenomgång, vila och träning.

”Det känns som att det borde finnas mer utveckling i honom. Jag hoppas att han släpper till nu. Det blev ett ganska tufft långlopp, men han står bra inne i loppet. Vi får se det som en test.”

På tisdag är det så dags för Bollnäs och Ella och Front Pace. Ella har gått bra i de senaste starterna och har fått kalasläge den här gången.

”Jag har goda förhoppningar om att vi ska vara bland de tre första”, säger Tomas.

Lika optimistiska är inte tongångarna om Front Pace. Han har haft aktionsproblem, men känns bättre och bättre i träningen.

”Han är duktig när travet fungerar. Det är bara att hålla tummarna för att det ska göra det framöver.”

Ella och Front Pace kommer att gå med skor. I premieloppet kommer Senella Star T.H. och Salsapojken att visa upp sig. Det är dock inte aktuellt med några tvååringsstarter för deras del.