Hyggliga chanser i veckan

One More Time och Whynot Me på Dannero imorgon, Aspen Broline på Rättviks lunchtrav på torsdag och sedan Nice Knight och Katrine Hill på Bergsåker på kvällen. Alla fem har hyggliga chanser att vara med och göra upp om segern i sina lopp.

One More Time har spår tre i startvolten i ett treåringslopp. Han tappade från start senast, men gick sedan bra och blev fyra på en fullt godkänd tid.

”Han känns fin och jag tror att han kommer att göra ett bra lopp och att vi kan vara med i segerstriden”, säger Tomas Pettersson.

Whynot Me har dåligt läge bakom bilen, men det gör inte så mycket eftersom han är trög från start. Långdistans passar bra och håller han sig bara i trav tror Tomas på en bra placering, men knappast vinst.

”Det ser ut att vara några bra med, men håller han sig på benen ska vi kunna vara trea, fyra.”

Orutinerade Aspen Broline vinglade i ledningen senast på Bollnäs i sin andra start och galopperade. På Rättvik han fått vanskliga spår fyra i volten i ett treåringslopp.

”Han gick bra efter galoppen och det känns som en bra häst. Han är ännu inte att lita på, men han borde bli säkrare ju mer han är med, Går han felfritt så kan vi vara med där framme.”

Nice Knight vann sitt första lopp i den senaste starten mot ganska enkelt motstånd. Han har tidigare haft lite hyss för sig och men skötte sig bra i ledningen hela vägen senast. På Bergsåker har han springspår från bakre volten i ett lopp som ingår i Juniorchansen med kuskar under 18 år. Emelie Pettersson som kör får dock rådet att ta det lugnt från början av pappa Tomas.

”Hon ska helst undvika att hamna i dödens. Det är bättre att ta det lugnt och hitta en bra rygg. Nisse är trevlig att volta med så det bör gå bra.”

Katrine Hill satt fast länge i debuten på Solänget innan hon kom loss och blev tvåa. Nu har hon bakspår i ett treåringslopp för ston.

”Debuten blev perfekt och det ser inte ut att vara så blodigt motstånd. Jag tror nog att vi ska kunna vara med och göra upp om segern”, säger Tomas Pettersson.