Hyggliga chanser på Bollnäs och Gävle

Ella Pace, Symphonie One, Gossip’s Lord och Selma Töll. Tre treåringar och en fyraåring från Jenni H Åsberg och Tomas Pettersson som alla har vissa chanser på Bollnästravet i kväll och Gävle i morgonkväll.

Ella Pace felade visserligen i debuten, men hon har mycket fart i sig. I debuten gick hon med boots fram för att komma iväg felfritt. Men då slog hon istället ihop när det blev en tempoväxling.

”Nu lättar vi henne lite idag och hoppas att hon kommer iväg från start och att det kan gå bra sedan. Håller hon sig i trav kan det nog bli en hygglig placering”, säger Jenni.

Stallion Töll ska gå kval på Bollnäs och det ska inte vara några problem att göra en hygglig tid.

I morgon börjar det med Symphonie One som startar i ett E3-Bonuslopp. Hon spurtade bra senast i sin första start efter vila på grund av en halsinfektion. Motståndet ser inte allt för tufft ut:

”Hon har känts fin efter den förra starten. Vi hoppas att hon kan vara bland de tre första här.”

Gossip’s Lord har varit duktig i sina starter så här långt, förutom en startgalopp. Senast blev han tvåa sedan Jenni lyckats krångla sig ut i slagläge över upploppet och sånär hann fram till segern. Nu är det ett nytt unghästserielopp och första gången med autostart.

”Det ser ut att vara några bra emot. Men med tanke på hur han gått hittills har vi förhoppningar om att det ska gå bra den här gången också.”

Selma Töll är en ganska knepig dam som har stora fartresurser när hon är på rätt humör. Jenny A Björk sitter nu upp bakom i ett lärlingslopp. Selma gjorde comeback för några veckor sedan och borde ha fått tempot med den starten.

”Jag hoppas att det ska gå bra från bakspår även om hon nog trivs bäst i ledningen. Jenny är vann att hålla i och jag tror att det ska gå bra. Kommer hon vettigt till har hon kapacitet att vara långt fram i det här sällskapet”, säger Jenni.