Hyggliga chanser på Bollnäs och Rättvik

Lunchtrav  på Bollnäs och Rättvik måndag och tisdag och Tomas Pettersson och Jenni Åsberg har en del hyggliga chanser. Happy Celebration, Gossip´s Lord och Avantis Red Witch verkar var de som har bäst möjligheter att vinna. Men Like A Boeing, Victor Frontline och Make My Day kan också vara en bit fram om det stämmer.

Det är bedömningen från Tomas och Jenni när de är på väg hem från Göteborg och Jennis succé med dubbla segrar i monté-SM på Åby under lördagen.

Tillbaka i vardagen börjar det med att Like A Boeing och Victor Frontline möts i första loppet på Bollnäs. Tomas kör Boeing och Jenni Victor som båda fått spår långt ut på vingen i första ledet.

Boeing har varit sjuk och inte startat sedan sista augusti då han klappade igenom. Förklaringen var en rejäl förkylning som det tagit ett tag att bli kurerad från.

”Jag hoppas att han gör ett bra lopp nu. Han har tränat bra, men från spår åtta bakom bilen har jag inte allt för stora förhoppningar. Det viktiga är att han kämpar hela vägen. Han kommer att gå med skor”, säger Tomas Pettersson.

Victor Frontline gick godkänt på Bollnäs senast. Han hade inte startat på ett tag och gick en bra tid. Han  har spåret innanför Boeing och den i stallet som på förhand har lite bättre möjligheter till en framskjuten placering enligt Tomas. Det blir barfota runt om igen och kanske jänkarvagn.

Make My Day var också förkyld efter senaste starten i senaste starten där hon var blek. Nu har hon fått ett risigt utgångsläge och behöver sannolikt lopp i kroppen. Hon tränar bra, men är svårbedömd precis som Boeing. Det blir skor på.

I det sjunde loppet möts Lovely Star och Happy Celebration. Happy har gått bra och dragit på sig en hygglig prissumma i treåringsloppen och har inte alldeles lätt att hitta lämpliga uppgifter. Hon har ordentlig fart i kroppen, men också lätt för att galoppera. Från bakspår på 20 meters tillägg kan det bli knepigt att ta sig fram. Men Tomas tror ändå på en viss segerchans:

”Kapacitetsmässigt och med den form hon är i borde hon kunna vinna ett sådant här lopp om det stämmer på vägen. Det kan bli så att hon går med skor den här gången.”

Lovely har gått skapligt i de senaste två starterna. Förra gången fick hon gå för tidigt i spåren och stumnade på slutet. Hon kommer att gå med skor. ”Kan Jenni spara speeden kan hon vara en bit fram.”

Kontur är en fin tvååring efter Varenne som kommer att gå premielopp på Bollnäs och han ska inte ha några problem att bärga sin premie på 20 000 kronor.

På Rättvik börjar det med Gossip´s Lord som satt fast och blev fyra på Solvalla i den senaste starten med ganska mycket krafter kvar. 

”Efter en del strul i år kan han nog visa sin riktiga kapacitet nu och de är läge för ett mer offensivt upplägg. Quito Lane som har spåret innanför kan bli svår att ta sig förbi, men han är klar andrahäst i loppet”, säger Tomas som kör Jennis träning som kommer att gå med skor och vanlig vagn.

Avantis Red Witch som också finns på Jennis lista har kvalat in i Maharajahs stoseriefinal på Gävle och behöver loppet på Rättvik inför det loppet. Från spår två bakom bilen kan det mycket väl bli spets och slut även om hon får behålla skorna på den här gången.