Hyggliga chanser under Gävles stordag

Pasco Frontline i V75-finaler. Banker Brodde och Ajlexes Daylight ramar in V75-omgången. Alla tre har fått optimala startspår och har hyggliga vinstchanser.

Pasco Frontline i V75-finaler. Banker Brodde och Ajlexes Daylight ramar in V75-omgången. Alla tre har fått optimala startspår och har hyggliga vinstchanser.

Banker Brodde är först ut från spår två bakom bilen i kortlopp. När han vann finalen i Tillmansduellen på Bollnäs var han snabb ut och gick riktigt bra. Senast var det dock inte samma glöd. Möjligen för att han fick starta väl tätt efter resan till Årjäng och V75-starten där.

”Han var lite sämre senast, men kom heller inte till riktigt. Nu har han fått ladda batterierna ett tag och känns fin i träningen”, säger Tomas Pettersson.

Spets lär det dock inte bli. Staro Evergreen med spåret innanför är väldigt snabb ut. Det kan alltså bli dödens för Banker, men det har han klarat förr.

Pasco Frontline blir knappast favoritspelad i klass-1 finalen. Men han kan vara en luring. Senast hängde han med bra till en andraplats med lite sparat över mål. Nu har han fått smygläge bakom bilen och håller samma bra form som han gjort en längre tid.

”Det ska bli spännande med final i V75. Han varv inte helt tom i försöket och borde kunna komma igenom skapligt från början. Sedan kan hända att vi hänger med ute i spåren. Han har visat att han klarar det, sedan får vi se hur långt det räcker.”

Ajlexes Daylight (Tarzan) har fått kanonläge för att köra bakifrån över långdistans. Tre ettor i raden visar att formen är på topp.

”Jag tycker i och för sig att han borde ha varit lite vassare vid segern senast. Men det är möjligt att det blir lite för långt att gå i ledningen över 2 600 meter. Jag tror att han är bättre bakifrån.”

Även Tarzan har tränat bra i veckan, men han möter en riktigt bra häst i treåringen Tell Me No Lies som dock hamnat längst ut på vingen i starten.

Tarzan lär bli ganska mycket betrodd på toton. Det var också hans halvbror Ajlexes Etoile (Tyson) på Bergsåker i torsdags. Efter en resa i dödens hela vägen var det dock tomt i tanken i sista sväng och Tyson fick nöja sig med en femteplats.

”Han blev lite seg av att springa i ingenmansland. Jag får köra lite snällare med honom framöver”, säger Tomas Pettersson.