Hyggliga chanser under tre dagar

Gävle i kväll, Bollnäs på lördag och Hagmyren i Hudiksvall på måndag. Totalt elva hästar till start och så gott som alla ser ut att ha möjligheter att vara långt framme i loppen.

Victor Frontline har gått jämnt och stabilt. Nu är det bilstart för första gången och han kommer att få göra några provstarter. Han är förnuftig så det borde inte vara några problem.

”Får vi ett vettigt lopp tycker jag att han ska kunna vara med bland de tre första. Det blir skor runt och vanlig vagn”, säger Tomas Pettersson.

M.J.’S Storm har inte rosat marknaden i sina senaste starter och nu gör han comeback med att för första gången starta i monté. Jenni H Åsberg sitter i sadeln. Men Tomas har inga större förhoppningar.

”Han behöver nog några lopp i kroppen för att få upp den rätta farten och det har varit mycket galopp för honom. Håller han sig i trav och bjuder till är vi nöjda.”

Remains gör sannolikt sitt sista lopp innan avelsboxen väntar. Hon har fått spår ett bakom bilen och vann för inte så länge sedan när hon gick i spets. Tomas kommer att satsa för fullt från början och det blir barfota runt om. Hon är stark och fungerar planen är det inte helt omöjligt att hon får avsluta tävlingskarriären med en seger.

Symphonie One är också snabb från start och har fått springspår i den främre volten. Hon möter några riktigt bra hästar, men är nog själv bättre än vad resultatraden visar. Senast spurtade hon rejält till en tredjeplats, låt vara i ett ganska enkelt lopp.

”Formen är på väg uppåt, men förberedelserna har inte varit optimala eftersom hon trampade sig i hagen och fick stå över några träningsjobb. Hon var fin under en joggingtur i tisdags och jag hoppas att vi kommer bra till från början. Det är några till startsnabba i främre volten, men jag tänker prova att spetsa”, säger Tomas.

Bollnäs kör trav på lördagskvällen med varierande kvalitet på de startande hästarna. Kronbruden gör debut i Tomas regi. Hon har varit besvärlig i tidigare träning, men skötte sig bra i kvalet och har fått gott om tid att förbereda sig för start.

”Hon är bra förberedd och kommer vi bara iväg felfritt från spår två så tycker jag att det ser ut som en hygglig chans. Hon kan gå mellan 18-19 och det tror jag att man kan vinna på med det motstånd hon ställs mot.”

Vici Frontline vann ett billigt breddlopp senast. Hon har blivit bättre och bättre och är rejäl när hon håller sig i trav. Gör hon det den här gången har hon en bra chans att vinna, tror Tomas.

Ajlexes Frisco vek ner sig över upploppet efter att ha fått gå i tredje och fjärdespår genom sista sväng. Nu har han spår ett på tillägg, men med enbart tre hästar på start är det vanskligt att bedöma var han kommer att hamna.

”Jag blev besviken senast. Han känns fin och står bra inne och borde egentligen duga bra i ett sådant här lopp.”

Kalcedon är med i samma lopp. Han gick bra i höstas, men har inte fungerat i de senaste starterna. Senast blev det en omotiverad galopp i monté. Han borde annars också vara en av de 3-4 hästar i loppet som har möjlighet att göra upp segern enligt Tomas bedömning. Kalcedon kommer att gå barfota runt om.

Lovely Star gick riktigt bra utan att vinna i slutet av förra året. Hon fick sedan en paus och träning och gör nu årsdebut i ett stolopp. Hon har gått ett snabbjobb på Bollnästravet i 22-23-tempo på ett bra sätt.

”Jag tycker att hon ser ut som en bra chans. Det är ett ganska ihåligt lopp hon är med i”, säger Tomas.

Twigs Ceasar galopperade i comebacken när Tomas skulle flytta ut honom ett spår och det blev lite trångt. Han har känts fin i träningen efter loppet och kliver han bara iväg felfritt från spår fem så kan det gå bra.

”Jag hoppas att jag kan komma till ledningen. Jag tror att han växer någon klass där.”

På måndag åker Alliss Wadd till Hagmyren. Hon vann ett comebacklopp i Gävle i söndags på ett bra sätt. Det var första starten i Tomas träning.

”Hon var duktig. Vi var med i körningen från början och hon avslutade bra när vi kom ut. Hon har tydligen varit knepig tidigare och saknat stridsmoral. Sköter hon sig lika bra som i Gävle ska hon kunna vara med i segerstriden igen.”