Imponerande seger av Jenny

Chicago Jenny tog en imponerande seger med Zandra Karisma i sylkyn i ett lärlingslopp på Hagmyren. Mitt Hjärtas Frode galopperade i inledningen och reparerade hyggligt till en sjätteplats.

Chicago Jenny tog en imponerande seger med Zandra Karisma i sylkyn i ett lärlingslopp på Hagmyren. Mitt Hjärtas Frode galopperade i inledningen och reparerade hyggligt till en sjätteplats.

Jenny brukar göra bra lopp i ledningen eller i vinnarhålet. Nu blev det helt annorlunda. Hon kom visserligen iväg bra från tillägg, men det dröjde inte länge förrän Zandra inte så någon annan råd än att avancera upp i dödens. Där knäckte Jenny ledaren 400 kvar och höll storstilat in i mål. Att Jenny ägs av familjen gör inte saken sämre för Tomas Pettersson:

”En jättebra insats, så har hon aldrig vunnit tidigare. Det visar att man inte behöver köra på chans med henne, inte i sådana här sällskap i alla fall”, säger Tomas.

Idag får Zandra, som har semester från hästskötarjobbet just nu, chansen med Banker Brodde i ett uttagningslopp på Dam-SM i Rättvik. Kusken är alltså i form, Banker är bättre än raden i programmet om det räcker återstår att se.