Inställt på grund av kyla

Det är inte ofta Stall Pettersson ställer in. Men under tisdagen hände det. 28 minus på morgonen och när det dröjde till efter lunch innan det var varmare än minus 25 gjorde att inga hästar selades ut för träningsjobb. ”Det finns gränser för vad man kan utsätta djur och människor för”, säger Tomas Pettersson.

Det är inte ofta Stall Pettersson ställer in. Men under tisdagen hände det. 28 minus på morgonen och när det dröjde till efter lunch innan det var varmare än minus 25  gjorde att inga hästar selades ut för träningsjobb. ”Det finns gränser för vad man kan utsätta djur och människor för”, säger Tomas Pettersson.

Själv hade han återvänt från Östersund på måndagkvällen med en tredjeplats för Amina Hornline i bagaget.

”Hon gick bra, men fick stryk av två som stod 20 efter och som var lite mer härdade. Men hon gav sig aldrig utan kämpade hela vägen.”

Grysta Faxen fick en galopperande häst framför sig i första sväng och mer behövdes inte för att han skulle hoppa. Sedan reparerade han hyggligt till en sjätteplats.

Nu väntar några dagar helt koncentrerade på träning om kylan ger sig lite. På fredag väntar Romme och debut för Smart Lohr i monté som såg fin ut i kvalet som dock gick sakta.

”Jenni som red i kvalet och som rider igen tyckte att det kändes som att vi kunde prova ganska raskt. Att det är långdistans är absolut ingen nackdel för honom.”

Höstbo Krabat hoppade senast på upploppet i slagläge för vinst.

”Han gick bra då och har tränat bra, men jag har inte kikat så mycket på motståndet. Bara han håler sig på benen så brukar han få skapliga pengar.”