Intressant stalldebut av Sindy

Sindy Frontline är en lovande treåring som gör stalldebut på Rättvik i ett breddlopp med Emil Parhans i sulkyn. Det kan bli ledningen från början, men hon ska inte pressas för hårt.

Sindy Frontline är en lovande treåring som gör stalldebut på Rättvik i ett breddlopp med Emil Parhans i sulkyn. Det kan bli ledningen från början, men hon ska inte pressas för hårt.

Sindy gick bra redan som tvååring och inledde treårssäsongen hyfsat, sedan gick det trögare. Hon har varit i Tomas Petterssons träning i några månader och har inte startat sedan i juni.

”Vi har fräschat upp henne, sedan har hon tränat på. Det är en fin travare, men jag tror att hon är lite vek i psyket som många Frontlineston är. Nu ska vi starta igång och köra med insidan av huvudet för att bygga upp självförtroendet. Hon är ganska snabb ut och kan nå ledningen här, sedan får Emil avgöra om han ska släppa eller inte”, säger Tomas Pettersson.

Romeo Frontline åker också till Rättvik där han hamnat illa till med bakspår i tilläggsvolten. Ulf Persson kör i breddloppet. Senast var han sig inte riktigt lik och hade dåliga blodvärden efteråt. Därför har han fått ta det lugnt ett tag.

”Jag tror att han kommer att göra ett bra lopp och vara en bit fram, men det blir nog svårt att vinna.”

I morgon tisdag är det Pasco Frontline som startar över favoritdistansen 2 600 meter i ett breddlopp i Gävle. I sulkyn Mikael M Andersson. Senast passade inte banan, gången innan på Dannero var ett klart steg framåt.

”Jag tycker att det är svårbedömt var han står. Det blev bättre motstånd än väntat, men han borde väl ändå ha en chans att vara bland de tre första.”