Jenni på Bollnäs

Jenni H Åsberg tränar och Tomas Pettersson kör. Så ser det på Bollnästravet lunchtrav. Detta efter en på det hela taget lyckad midsommarhelg. My Gifted My, Gossips Lord och Royal Töll har alla platschanser.

My Gifted My har haft problem med återkommande förkylningar och inte startat på ett tag. Nu är han frisk och gick ett godkänt snabbjobb för en dryg vecka sedan tillsammans med Symphonie One som vann i midsommarhelgen. Han har varit svår att få iväg felfritt från voltstart men nu är det auto och My Gifted My har fått ett kalasläge bakom bilen. Jenni är också ganska optimistisk:

”Jag hoppas att Tomas kan ta ledningen eller få rygg på ledaren. Det kan väl fattas lite tempo, men jag tror på en fin insats och att han kan bli trea, fyra.”

Gossip’s Lord gjorde en fin debut som tvåa med krafter sparade i mål. Nu har han fått bakspår i volten men Jenni tror att det ska gå bra.

”Han uppträdde förnuftigt senast är han lika bra som då bör han vara en bit fram.”

Royal Töll har gjort två starter efter att ha råkat ut för en olycka förra hösten Det har varit habila insatser som givit penningplaceringar en bit ifrån segerstriden. Nu står han på start, men har fått vanskliga spår fyra i volten.

”Han är stor och tung  och behöver starta på för att få upp farten. Jag tror att han kommer att utvecklas och hoppas att det ska gå bra från början. Han har varit förnuftig i de två starterna i år.”

Tvååriga Front Pace ska gå premielopp och där sitter Jenni upp själv i vagnen. Det ska inte vara några problem, förra gången blev inte hästen godkänd eftersom Tomas råkade köra för fort.

På torsdag kör Gävle breddlopp och Jenni startar Estelle Carjan som inte rosat marknaden hittills.

”Det är ingen stjärna och hon har väldigt mycket humör. Men jag tycker att hon borde kunna tjäna lite pengar. Hon gick provlopp för tre veckor sedan och skötte sig bra. Fortsätter hon med det bör hon ha en chans här.”

Midsommarhelgen gav två vinster, Symphonie One och Ajlexes Frisco,  och två andraplatser, M.J.’S Frost och J.B. Burnout  för Tomas Pettersson som tränare och kusk. Tomas körde dessutom Ajlexes Cubano till seger i Midsommarloppets final på Fornaboda i Lindesberg.