Jenny och Nica på långresa

Chicago Jenny och Nica Frontline åker till Umeå och båda har hyggliga segerchanser. Jenny har läge för spets och Nica kan avsluta bra om hon får rätt ryggar.

Chicago Jenny och Nica Frontline (bilden) åker till Umeå och båda har hyggliga segerchanser. Jenny har läge för spets och Nica kan avsluta bra om hon får rätt ryggar.

Chicago Jenny var riktigt bra i tre täta starter på Solvalla mot de bästa treårstona.

”Hon visade att hon ligger bara snäppet under eliten i kullen”, säger Tomas Pettersson.

Nu har hon fått en andhämtningspaus och tränat på efter det. Och Tomas aviserar ett offensivt upplägg:

”Hon känns fin och har visat att hon kan öppna bra. Får jag ledningen är det inte omöjligt att jag provar att köra där. Det verkar lämpligt över kortdistans.”

Jenny kommer att gå barfota runt om igen.

Nica Frontline var duktig senast på Bollnäs efter ett litet tävlingsuppehåll. Hon har övertaget varit stabilare i de senaste starterna, tidigare har det varit lite upp och ner med prestationerna. Nu går hon ut i ett försök i Norrlands Stoserie från spår tre i volten. I Nicas fall är det dock inte fråga om att gå i spets.

”Hon har vikt ner sig några gånger i ledningen så det vill jag undvika. Hon går bäst när man kör lite på chans utan att man för den skull måste krypa ner till plankan. Med lite klaff borde hon kunna vara med där framme. Motståndet ser inte allt för avskräckande ut.”