Jenny ut i hetluften

Måndag och vardag igen efter helgens fest i Runemo med helgrillat vildsvin, tipspromenad och underhållning. Som ni kan se på bildspelet var det glada hästägare och medarbetare som smörjde kråset. Sorlet steg i ladan mellan stallarna där hästarna tuggade hö. Men nu är det som vanligt igen och trav väntar på Gävle där Chicago Jenny och Conrads Cecilia möts i ett E3-Bonus lopp för ston.

Måndag och vardag igen efter helgens fest i Runemo med helgrillat vildsvin, tipspromenad och underhållning. Som ni kan se på bildspelet var det glada hästägare och medarbetare som smörjde kråset. Sorlet steg i ladan mellan stallarna där hästarna tuggade hö. Men nu är det som vanligt igen och trav väntar på Gävle där Chicago Jenny (bilden) och Conrads Cecilia möts i ett E3-Bonus lopp för ston.

För Chicago Jenny, som inlett med två segrar och en andraplats, stöter nu på hårdare motstånd och autostart för för första gången. Jenny verkar tåla starterna bra och har blivit bättre för varje start.

”Det känns som om hon kan öppna bra, hon är stabil och okomplicerad. Så får vi se hur långt det räcker”, säger Tomas Pettersson.

Han tycker att Conrads Cecilia är jämnbördig med Jenny. Senast i Östersund fick hon ett hopplöst lopp.

”Den starten är bara att glömma. Hon gick i mål med krafter kvar och är mycket bättre än raden. Egentligen vet jag mer om vad Cecilia kan och även hon kan öppna bra.”

Tomas måste köra Chicago Jenny eftersom hon ägs av hans sambo och mamma. Jan-Olov Åberg sitter upp bakom Conrads Cecilia.

Dream Class är också en familjehäst som haft en del problem hittills. Nu gör han andra starten efter en skada och gick ganska bra i comebacken på Bergsåker.

”Vi får se om han kan hålla ihop i några starter. Det är pengar som gäller.”