Kalasläge för Nisse

Lunchtrav på Bollnäs imorgon där Nice Knight har en hygglig chans och Lolee Rockza kan bli trea, fyra. På tisdag kväll Gävletravet där Lolee Trizzofrock står illa till medan Barry Wadd kan vinna med rätt lopp.

Lolee Rockza satt fast senast på Bollnäs och blev femma och gick ganska bra. Hon har laddats för det här loppet och fått ett bra smygläge.

”Det kan bli svårt att vinna, men helt omöjligt är det inte. Jag är dock nöjd om vi är trea, fyra över mål”, säger Tomas Pettersson.

Nice Knight har blivit bättre och bättre tycker Tomas.

”Att han hoppade senast får jag ta på mig. Jag tog i honom i ett känsligt läge. Han är i bra ordning och vi har fått ett kalasläge som borde innebära en bra position. Sedan får vi se hur långt det räcker.”

På Gävle är Lolee Trizzofrock med i ett lärlingslopp och Emil Eriksson kör. Utgångsläget är sämsta möjliga och kortdistans gör inte saken bättre. Trizzofrock var trea senast och tränar kanon. Men från det här läget blir det svårt att ha med segerstriden att göra.

Barry Wadd är med i finalen i ungdomsserien på Gävle och vem som kommer att köra beror på hur det går i försöken. Han galopperade på mållinjen i den näst senaste starten och förlorade därmed segern efter en kanonspurt. Senast var han tvåa och formen börjar komma i zenit. Han behöver dock hjälp med bra ryggar längs vägen.

”Men får han ett lopp på rulle kommer han att gå mycket bra till slut. Det ser ut att vara några jämngoda mot, men Barry ska inte vara chanslös här”, säger Tomas Pettersson.