Kanoninsats för Sally – Peak nästa

Sally Hill var i utmärkt författning när hon vann Bollnäs tvååringspremiär. Nästa chans är Peak Frontline som har läge för vinst på Rättvik.

Sally Hill var i utmärkt författning när hon vann Bollnäs tvååringspremiär. Nästa chans är Peak Frontline som har läge för vinst på Rättvik.

Sally Hill kom bra iväg, pressade spetsande Janne Sisu, kröp ner i rygg, bara för att gå ut 600 kvar och massera ledaren. In på upploppet avgjorde Sally säkert till vinst med tre längder. En imponerande debut på 17,9 efter 13,5 sista 500.

”Hon var kanon och kändes fin på alla viss. Det var säkert även om hon blev lite tittig när hon blev ensam på slutet”, säger Tomas Pettersson.

De senaste veckorna har det lossnat och segerprocenten stigit. Det blev ytterligare en seger på Bollnäs med amatörtränade Indiana Thiger och ledningen i kuskligan stärktes.

Nästa chans är på Rättvik. Där står Peak Frontline bra till, senast blev det spets och slut från samma läge. Det vara bara sju dagar sedan, vilket kan vara ett orosmoment.

”Det är möjligt ett det blir lite för täta starter för henne. Men hon står så bra inne att jag tyckte att vi måste prova. Läget är perfekt och motståndet inte allt för starkt. Håller hon sig i rätt gångart kan öppna bra och då borde vi ha en bra chans.”

Lika framgångsrik som i sulkyn var inte Tomas när gränslade cykelsadeln för att köra upp bakom bilen i ett montainbikeförsök på Bollnästravet. Efter strul med växlarna blev han trea i sitt försök och tog sig inte till final.