”Kanonlopp av Sally” – Make It Best provar igen

Seger för Höstbouffe i Oviken, en fin andraplats för Sally Hill på Axevalla och nya försök för Höstbo Stig och Make It Best. Det är något av det som ska hända och det som hänt de senaste dagarna.

Seger för Höstbouffe i Oviken, en fin andraplats för Sally Hill på Axevalla och nya försök för Höstbo Stig och Make It Best. Det är något av det som ska hända och det som hänt de senaste dagarna.

Sangria Frontline blev tvåa efter ett snällt lopp invändigt på Bollnäs. Med Pasco Frontline gasade Ulf Persson på offensivt i comebacken och Pasco blev stum till slut och fick nöja sig en sjätteplats.

”Båda skötte sig och travade bra så jag är ganska nöjd trots att Pasco inte orkade riktigt. Han blir bättre när han gått några lopp”, säger Tomas Pettersson.

M.T. Gerrard och Essis Lille Alfred som båda var hårt betrodda hoppade bort sig. Samtidigt körde Tomas Höstbouffe till en enkel seger på Oviken efter att han gått till ledningen efter 700 meter.

”Jag kunde köra undan till en lätt seger.”

På söndagen drog Tomas transporten med Sally Hill till Axevalla och överlät tömmarna till Örjan Kihlström i Stochampionatets Consolation. Sally blev tvåa efter en resa i dödens.

”Örjan tyckte att hon gjorde ett kanonlopp när hon kunde försvara andraplatsen.”

I kväll väntar vardagen igen på Rättvik. Höstbo Stig är en stor treåring som skötte sig bra i debuten. Nu står han med 20 meters tillägg, men Tomas har ändå vissa förhoppningar:

”Det verkar vara några bra hästar emot, men han var stabil i debuten och håller han sig  på benen den här gången också så borde han vara med ganska långt fram.”

Make It Best höll sig inte på benen senast när han hoppade rakt upp på Kör! från spår åtta. Nu väntar tillägg igen och vanskliga spår fyra. Förutom galoppen senast såg Make It Best dunderfin ut.

”Jag får försöka smyga igång honom försiktigt. Går han felfritt så är han säkert med en bit fram. Jag tror inte spåret spelar så stor roll. Han spänner sig och det är knepigt med voltstart. Tyvärr är det dåligt med bilstartslopp i den här klassen.”