Kanonlopp av Tarzan på V75

Tvåa och en hårsmån från seger efter att ha gått 800 meter utan rygg i tredje spår. Det var en svettig insats av Ajlexes Daylight (Tarzan) på Bergsåkers V75:a. Banker Brodde hade segern klar när Arianne Boko galopperade framför och Anders L Lundin drog tvärstopp varpå Banker inte hade någonstans att ta vägen utan galopperade bort segern.

Tvåa och en hårsmån från seger efter att ha gått 800 meter utan rygg i tredje spår. Det var en svettig insats av Ajlexes Daylight (Tarzan) på Bergsåkers V75:a. Banker Brodde hade segern klar när Arianne Boko galopperade framför och Anders L Lundin drog tvärstopp varpå Banker inte hade någonstans att ta vägen utan galopperade bort segern.

Tarzan kom iväg bra från nionde spår och låg i tredje par utvändigt till 800 kvar då Tomas styrde på i tredje spår. Han spurtade bra över upploppet och tio meter till så hade nog segern varit bärjad. Sista 1 000 gick Tarzan 12,9 och landade på 13,2 med voltstart. Efter loppet var han inte märkvärdigt trött, 89 i puls efter avselning och dusch talar för toppform. 

”Han  gjorde ett kanonlopp. Det gick lite på nålar in i första sväng, men han blir stabilare för varje start och bättre och bättre. Sedan kan man alltid fundera om jag vunnit om jag kört annorlunda, men kört är kört”, säger Tomas Pettersson.

Vunnit hade förmodligen Banker Brodde gjort om inte han blivit störd i sista sväng och galopperat. Från tillägg gick han iväg bra och låg i fjärde par utvändigt för att avancera fram i rygg på Arianne Boko på sista bortre långsidan. Tyvärr hoppade plötsligt Arianne Boko i knäet i sista kurvan på Banker som också galopperade och så var den dagen förstörd.

”Det blev tvärstopp och jag hade ingenstans att ta vägen. Det kändes klart och därför väntade jag med att gå ut till 300 kvar. Han hade allt kvar och hade hunnit fram till vinst. Som det blev nu skulle jag naturligtvis ha gått förbi Anders Lundin i ingången till svängen, men det är lätt att vara efterklok.”