Kanonlopp av Tarzan

Ajlexes Daylight blev tvåa efter en fin insats från sitt bakspår på Bergsåker. Efter en snabb öppning styrde Tomas Pettersson resolut på till dödens där Tarzan knäckte ledaren. Han kunde dock inte kunde hålla Oppoppopp, som fick lucka i sista sväng efter en vilsam resa, ifrån sig.

Ajlexes Daylight blev tvåa efter en fin insats från sitt bakspår på Bergsåker. Efter en snabb öppning styrde Tomas Pettersson resolut till dödens där Tarzan hade knäckt ledaren över upploppet. Han kunde dock inte kunde hålla Oppoppopp ifrån sig.

”Han gick jättebra. Jag försökte hålla igen genom sista sväng för att inte Oppoppopp skulle komma ut. Men de som var bakom oss tröttnade och det gick inte att göra så mycket mer”, säger Tomas Pettersson.

Tarzan landade på 14,6 över medeldistans och fick välbehövliga poäng.

I morgon fortsätter det med Conrads Cecilia och Le Cupole på Gävle. Båda hästar i form, men Tomas är lite bekymrad över hur Cecilia ska klara spår fyra i volten.

”Hon har gått rätt hyggligt på slutet. Går hon felfritt och får ett skapligt lopp borde hon kunna vara på plats i ett ihåligt lopp.”

Le Cupole hoppade i första sväng senast när Tomas vässat honom lite väl med helstängt huvudlag. I starten före det gick han ett svettigt lopp även om han bara blev sexa. Nu har han kanonläge bakom bilen och kan hamna på pallen även om det är några svåra motståndare i loppet.

”Jag tror att det blir svårt att vinna, men en plats ska han kunna ta.”