Kimbee Crown gör montédebut

Kval på Bollnäs imorgon kväll, monté på Bergsåker på lördag och favorit på Rommes lunchtrav på tisdag. Så ser det ut på tävlingsfronten den närmaste tiden för Tomas Pettersson och Jenni Åsberg.

På träningsfronten gör vädret att det är ganska bökigt. Minusgrader och ingen snö och is gör det stenhårt och svårt att träna hemma. Därför var 19 hästar inne på Bollnästravet och gick intervalljobb på rakbanan idag.

Men imorgon kväll tävlas det på Bollnästtravet och treåringarna Alfred R.G. och Sara K.M.E. ska gå kvallopp.

”De är fina båda två och har inte allt för långt till start”, säger Tomas.

Kimbee Crown har gått ett banjobb i monté. Han gick 21 med en snabbare avslutning över full distans och Jenni tyckte att han kändes fin.

”Det ska bli spännande att se vad han kan göra. Han har några lopp i kroppen och håller han sig bara i trav ska han inte vara helt borta”, säger Tomas.

G.G. Ojjdo har tre raka segrar i Tomas träning och håller han sig bara i trav från ett knepigt startspår på Romme så är chansen stor att det blir vinst igen.

”Han känns ok efter senaste starten och borde vara ännu bättre nu eftersom han fått stå över lite inför den starten på grund av förkylning. Håller han sig bara i skinnet så borde vi ha en bra chans.”

K.S. Cascade var inte till sin fördel i debuten för stallet. Det visade sig dock efteråt att han sprang då med en rejäl halsinfektion.

”Det är en jättefin häst som fått ladda om som vi hoppas kan utvecklas ytterligare. Han var lite spänd i volten senast och jag hoppas att vi kan komma iväg felfritt från spår två. Då ska han kunna vara bland de tre första.”

K.S. Cascade kommer att gå med skor och öppet huvudlag.