Kimbee Dream på banan igen

Fina tävlingar på Bollnäs i eftermiddag och lunchtrav på Gävle imorgon. Bäst chans har kanske Kimbee Dream som inte startat sedan han på Solvalla vann den 2 januari.

Först ut på Bollnäs är M.J.’S Storm som ska kvala i monté med Jenni H Åsberg i sadeln, något som varit planerat ett tag.

Sedan är Viva Frontline med i ett av GS 75 loppen. Hon gör första starten i år efter att ha galopperat i de två sista förra året. Det har inte varit något fel på henne, hon har tränat under hela tävlingspausen och kommer nu att få lite tyngre på fötterna.

”Prio idag är att hon ska gå felfritt hela vägen. Gör hon det ska hon kunna vara en platschans”, säger Tomas Pettersson.

Ella Pace var seg i sin comeback och står illa till nu.

”Hon behöver nog några lopp till för att få upp det rätta tempot. Jag kör snällt idag och hoppas att hon kan tjäna hyggliga pengar.”

Kimbee Dream har också fått sämsta möjliga utgångsläge, men kommer att bli mycket betrodd ändå efter sina fina insatser i de senaste loppen.

”Han känns lika pigg och glad som vanligt. Han brukar spurta bra och vi hoppas att det  blir fart på tillställningen och att det inte är för långt fram når vi kommer in på upploppet.”

På Gävles lunchtrav har Ajlexes Frisco fått springspår och kan få ett bra lopp. Senast blev det galopp och han får nu tyngre skor igen.

”Jag tycker att det är en bra platschans, men tyvärr är han lite vek till slut och har svårt att vinna”, säger Tomas.

Viggo Frontline åkte dit på kortspeed förra och fick nöja sig med andraplatsen. Travet fungerar bättre nu och Tomas har vissa förhoppningar:

”Det är några hyggliga 20 meter före, men håller han sig i trav så kan han nog spurta ner de flesta i det här fältet. Han får gå med helstängt igen.”