Knappt 100 in på Bergsåker

93 500 inkört utan att vinna är inte så illa pinkat. Det blev en skaplig kväll på Bergsåker även om pricken över i saknades, fast det var nära. Såväl Pasco Frontline som Nica Frontline förlorade på mållinjen, Banker Brodde och Flowstarter G gjorde godkända insatser ute i spåren.

93 500 inkört utan att vinna är inte så illa pinkat. Det blev en skaplig kväll på Bergsåker även om pricken över i saknades, fast det var nära. Såväl Pasco Frontline som Nica Frontline (bilden) förlorade på mållinjen, Banker Brodde och Flowstarter G gjorde godkända insatser ute i spåren.

”Hästarna har gått bra och jag har skött mig bra”, sammanfattar Tomas Pettersson på väg hem.

Planen att ta ledningen och vara kvar där höll med Pasco Frontline och i sista sväng såg det klart ut, men så kom favoriten One Way Street farande långt ut på upploppet.

”Jag tror inte att han såg honom, annars hade han sträckt på sig så att vi vunnit.”

Planen att ta ledningen med Nica Frontline och sedan släppa till någon bra av tilläggshästarna höll också, till och med lite för bra. Nica fick en lucka redan 400 kvar, lite för tidigt för hennes smak.

”Det hade varit bättre om Ohlssons inte brutit ut, då hade vi fått spara speeden lite till. Nu stånkade hon på bra och kom tillbaks och höll så när på att kontra till sig segern. Hon kämpade riktigt bra och har varit riktigt duktig med tre starter på tre veckor.”

Nu blev det ett andrapris på 75 000 i Norrländsk Stoserie och det dubbla var alltså snubblande nära.

Banker Brodde fick ett tufft lopp i tredje spår när Tomas styrde på i det lustempo som rådde under första varvet. Det såg ut att bära fram till dödens när Robert Bergh snävt styrde ut Västerbo Cashflow framför och Banker blev hängande i tredje ett tag till. Han kämpade på, men i sista sväng tog det emot, även om han höll farten in i mål.

”Han känns jättefin och gick bra. Det gick fort sista 1 300 och han har haft en lång säsong.”

Flowstarter G, som på papperet var den bästa chansen för kvällen, blev över när Tomas tog en lugn start och det sedan blev lustempo första varvet. Hon är trög och i sista sväng fick hon gå för ordentlig drivning för att landa på en femteplats i mål.

”Det är klart att om jag laddat från start så hade det förmodligen gått bättre. Men hon fick gå ett sådant lopp förra gången och det håller inte att köra så varje gång. Hon måste lära sig att gå bakifrån och det här var det bästa lopp hon gjort från den positionen hittills.”

Säger Tomas Pettersson på väg hem för att sova några timmar innan det är dags att åka norrut igen. Från en av Bergsåkers mer högkvalitativa tävlingar för året väntar B-lopp på Hagmyren under lördagen. Såväl Loveletter som Zoccer Scott är i poängnöd och får därför åka till Hudiksvall.