Knepiga damer med chans

Conrads Cecilia och Dusty Madame har båda sina egenheter. Cecilia har haft svårt att gå felfritt i voltstart och Dusty Madame riskerar att bli het som en spis. Ändå har Tomas Pettersson hyggliga segerfunderingar inför fredagkvällen på Bergsåker.

Conrads Cecilia (bilden) och Dusty Madame har båda sina egenheter. Cecilia har haft svårt att gå felfritt i voltstart och Dusty Madame riskerar att bli het som en spis. Ändå har Tomas Pettersson hyggliga segerfunderingar inför fredagkvällen på Bergsåker.

Conrads Cecilia vann i debuten. Sedan har hon gjort hyggliga lopp i utanför prispallen. Nu väntar ett treåringslopp för ston och förmodligen lite lättare motstånd än när hon mött äldre hästar i de senaste loppen. Spår åtta underlättar för att få iväg henne felfritt.

”Det var bra att få bakspår och ryggen på ettan verkar inte vara så tokig. Vi ska döva ner henne lite till för att gå felfritt. Gör hon det tycker jag att hon bör räknas i segerstriden.”

Dsuty Madame debuterade senast för Stall Pettersson med att gå nytt rekord och hålla sig förhållandevis lugn. Nu möter hon jämnåriga ston och har fått ett passande bakspår som kan ge ett lopp i ryggar.

”Normalt sett borde hon gå fram efter den senaste starten. Men man aldrig med sådana här märrar. Jag ska försöka ge henne ett snällt lopp och hoppas vi kan vara med till slut.”