Kontur satsar för fullt på Valla

Idag har Kontur kanonläge på Solvalla och det blir rejäl laddning från början. Avantis Red Witch har smygläge. Imorgonkväll är det dags igen för de nyttiga kallbloden Vide Viking och G.G. Ojjdo på Bergsåker.

Kontur, som ryckt upp sig och placerat sig bra under hösten, var struken för karledsinflammation när han skulle starta senast. Men det gick över fort och han känns fin i träningen. Från spår ett bakom bilen tänker Tomas Pettersson satsa rejält på Solvalla.

”Vi har kalasläge och provar jänkarvagn och helstängda blinkers. Han har gått bra i de senaste starterna, men jag tycker att motståndet är svårbedömt.”

Avantis Red Witch har bakspår i ett stolopp. Hon spurtade bra till en tredjeplats på Bergsåker senast och gick riktigt fort till slut. Tomas hoppas på något liknande igen.

”Hon har bra form och får smyga med. Sedan får vi se hur långt det räcker, men hon bör kunna ta en fin placering igen.”

Efter en tävlingspaus under november får Vide Viking göra rätt för havren igen. Han vann på Bollnäs den 4 december och var trea på samma bana så så sent som i onsdags. På Bergsåker har han hamnat längst ut bakom vingen.

”Det blir täta starter, en jag tror att han pallar det. Vi får se hur långt det räcker den här gången.”

G.G. Ojjdo vann förra lördagen på Bergsåker i ett lite större lopp. Han visade då att han kan kan gå fort i början av loppet utan att galoppera och vann säkert från spets.

”Han har växt in bra i klassen och distansen är ett plus. Motståndet är dock hårdare nu, men bland de tre första ska vi kunna vara.”