Krabat slog till

Äntligen! Efter en rad pallplaceringar fick Höstbo Krabat sticka nosen först över mål på Gävle. Efter en rykande spurt blev segern ganska säker.

Krabat kom iväg bra från sitt bakspår bakom bilen och hamnade i tredje par utvändigt. 950 kvar såg det kärvt ut när Modig kom upp i tredjespår och Krabat satt instängd. Men så hoppade den som låg i rygg på Modig och Tomas kunde glida ut i den ryggen. I sista sväng gick han ut i fjärde spår och in på upploppet var det en bit fram till ledningen, men Krabat spurtade bra även om det såg ut att gå lite på nålar sista biten.

”Han gick bra till slut, det var tur att jag kom ut, men det måste man ha ibland. Han är fin hästen, säker”, säger Tomas Pettersson.

Segern innebar att alla hästar tjänat pengar den här veckan så här långt. På Bollnäs lunch igår onsdag, hoppade Mitt Hjärtas Frode i starten och en gång till, men lyckades ändå bärga en femteplats. Håller han sig bara i trav måste han vara oslagbar i den klassen, men han har besvärligt med aktionen.

”Han sprang och krånglade. Det kanske blev lite väl tätt mellan starterna. Jag är ganska säker på att det här kommer att bli bra. Han har lugnat ner sig så mycket att man nog måste skärpa till honom lite inför start framöver. Nu väntar vi nog med att starta till det blir banor där vi slipper köra med brodd.”

Queen Frontline spurtade bra till en tredje plats. Hon höll sig på benen i starten och hamnade i tredje invändigt där hon satt kvar till sista sväng där det öppnade sig så att hon kunde gå längst ut mot staketet.

”Jag var riktigt nöjd med henne. Hon fick stryk av två rätt bra hästar.”

Quduna Frontline startade bra och tog ledningen, Tomas släppte och fick även här tredje invändigt så småningom. Quduna tassade med bra invändigt när tempot skärptes mot slutet och kom upp i rygg på ledaren och slutade även hon trea i mål.

”Hon fick ett bra lopp och gick anständigt, men jag tycker nog att hon borde ha varit lite bättre.”