Laddat på Bollnäs och Östersund

Veckan avslutas med en rad starter på Bollnäs lunchtrav och i Östersund på fredag kväll. Vi börjar med Bollnäs så kommer det mer om Östersund i morgon. Några riktiga segerchanser finns kanske inte sedan Sally Hill blivit lite krasslig och strukits för feber. Men stallet har en rad platschanser och då kan det ibland gå ännu bättre.

Veckan avslutas med en rad starter på Bollnäs i kväll och i Östersund på fredag kväll. Vi börjar med Bollnäs så kommer det mer om Östersund på fredag morgon. Några riktiga segerchanser finns kanske inte sedan Sally Hill blivit lite krasslig och strukits för feber. Men stallet har en rad platschanser och då kan det ibland gå ännu bättre.

Först ut är Make It Best och Sergio Frontline som möts på Bollnäs. Sergio står 20 meter före med Ulf Persson i sulkyn. Han svek senast efter ett lopp i dödens.

”Det var en besvikelse. Han kändes uppåt innan dess och vi får hoppas att han inte gillade dödens. Nu tycker jag att han är lite svårbedömd igen, men går han bättre igen kan han vara med där framme”, säger Tomas Pettersson.

Make It Best har höjt sig några snäpp de senaste månaderna och spurtade riktigt bra till en fjärdeplats senast.

”Nu blev det väl lite väl många på start. Det kan bli väl många att runda. Men jag hoppas att han gör ett bra lopp igen.”

Ajlexes Daylight (Tarzan) skulle ha mött Sally Hill som han nu slipper. Jenni H Åsberg som vunnit med honom tidigare kör. Han var bättre senast än i comebacken efter halsoperation och har ett hyfsat läge från tillägg.

”Jag hoppas han får en bra resa och kan spurta till slut. Det vore roligt om han kunde komma igång igen och börja prestera. Han känns i alla fall fin i träningen.”

Miss Tapsota som är syster med Make It Best är en färsk treåring som ska kvala, vilket inte borde innebära några problem.

”Hon har känts fin. De ska bli spännande att se vad hon kan göra i kvalet.”