Laddat på Bollnäs

Stortävlingar på Bollnäs imorgon lördag och sedan Romme på söndag, Rättvik på måndag och Hagmyren på tisdag. Tomas Pettersson och Jenni H Åsberg har så gott som alla tävlingshästar ute till start de närmaste dagarna. Vi börjar på Bollnäs.

Höjdpunkten är Bollnäs som kör tävlingar med spel på V75 och riktigt fina lopp. Tomas och Jenni har fem hästar till start och det börjar med Barry Wadd som startar i ett försök till amatör-SM med Emil Parhans som kusk.

Barry har gått bra i de senaste loppen och satt fast senast och vann gången innan. Nu ser han ute att vara ute i ett lämpligt lopp, låt vara med en kusk som inte kört lopp på länge.

”Det ska nog gå bra. Emil är lugn och säker. De bör kunna vara bland de tre första och löser det sig någorlunda ska Barry ha en vettig segerchans”, tycker Tomas Pettersson.

Ella Pace har också visat bra form på senare tid och vann näst senast mot lite enklare motstånd. I den förra starten spurtade hon bra i Diamantstoet på Solvalla. Hon har full form, men från det här läget finns en viss galopprisk. Hon står också lite hårt inne och får starta eftersom det är på hemmaplan. Tomas tycker att det är realistiskt att förvänta sig att hon ska kunna bli trea, fyra eller femma.

Quantum Estelle satt fast länge på Solänget i lördags och spurtade bra när hon fick fritt. Nu har hon ett bra smygläge och står bättre inne, men möter ändå bättre hästar.

”Även här är jag nöjd om vi hamnar någonstans på tredje, fjärde eller femte plats”, säger Tomas.

Ajlexes Leif kommer från vinst i försök och final i Tillmansduellen, då över kort distans. Nu är det medeldistans i klass 2 inom STL (Svenska Travarligan) som gäller. Spår sex bakom bilen har förvandlats till spår fem bakom bilen, men det är några snabba innanför och det kan bli svårt att nå ledningen tror Tomas:

”Han har gått framåt för varje start och tränar lika bra som tidigare. Han är startsnabb och jag kör en bit från start så får vi var vi kommer ner. Han kan kanske ta en plats om vi får ett vettigt lopp.”

Bollnäs avslutas med Sidney Crosby i ett treåringslopp. Han har gått jämnt och bra hittills och nu har hamnat långt ut på vingen.

”Men kommer vi bara ner i ett vettigt läge hänger han med och jag tror att vi kan bli trea, fyra. Han har börjat äta bättre och lagt på sig lite så att vi har kunnat träna lite hårdare. Förhoppningsvis ger det en positiv effekt.”

Alla hästar som startar på Bollnäs kommer att gå med samma utrustning och balans som i de senaste starterna.