Läge för den Röda Häxan

Fyra till start i Rättvik ikväll och av Kimbee Dream, Gossip’s Lord, My Gifted My och Avantis Red Witch är det nog den sistnämna som har bäst chans. Imorgon bär det av till Oviken med R.K.Rapida och Maracanazo som gör stalldebut.

Kimbee Dream trivdes inte på den lösa banan i Mariehamn, Åland, och de starterna är nog bara att glömma. Han har visat bra form tidigare och från springspår i startvolten tror Tomas Pettersson på en skaplig placering.

”Går han som innan Åland bör han vara en bit fram, men det är några skapliga emot 20 meter bakom.”

Gossip’s Lord blandar bra prestationer med bottennapp. Senast var han duktig som trea när han höll bra efter en tuff öppning. Nu har han fått bakspår på tillägg och behöver en del tur på vägen.

”Men klaffar det någorlunda bör även han vara en bit fram.”

My Gifted My har läge för spets i ett uttagningslopp till Dam-SM med Jenni H Åsberg i sulkyn. Om Jenni vill köra där återstår att se. My Gifted My gör alltid sitt bästa, men vinner inte så ofta. Tomas tippar att han blir 3:a, 4:a igen.

Med Avantis Red Witch har Tomas och Jenni siktet ställt lite högre. Hon har läge för spets i ett kortlopp för ston.

”Hon har bra form och står bra inne i loppet. Jag kommer att ladda för att nå ledningen och köra där om det lyckas. Avena Jet ser ut att vara svår att slå, men jag är ganska optimistisk”, säger Tomas.

Gossip’s Lord kommer att gå med skor, medan de andra tre från stallet går barfota runt om på Rättvik.

På Oviken hade Tomas och Jenni ingen tur i spårlottningen. Både R.K.Rapida och Maracanazo har hamnat på innerspår i bakre volten.

R.K. Rapida var med i en tuff öppning senast och blev stum till slut. Inte så mycket att säga om tycker Tomas som gillar bakspåret på Oviken.

”Det kan vara bra att hon slipper gå från start för en gångs skull och att vi får köra bakifrån. Klaffar det på vägen ska hon kunna vara ganska långt fram i det här gänget.”

Maracanazo är en femårig välstammad valack som gått bra i monté i år och som är ny i Tomas och Jennis träning. Nu är det sulky som gäller och ett första test efter att ha gått i lugn träning i några veckor.

”Från spår åtta får jag köra lite på chans. Men i det här gänget tycker jag att han bör ta en framskjuten placering”, säger Tomas.

Både R.K. Rapida och Maracanazo går barfota fram.